Belgische Premiere : CHILDREN OF WAR van Bryan Single - Dag van de Mensenrechten

in aanwezigheid van de regisseur

In Oeganda heerst nu al 20 jaar een burgeroorlog. 35.000 kinderen werden ontvoerd en gedwongen om mee te vechten met het rebellenleger. In het noorden van het land vangt een rehabilitatiecentrum de kindsoldaten op en bereidt hen voor om terug te keren naar hun familie. Gedurende drie jaar volgde Bryan Single een aantal van die kinderen op hun emotionele en spirituele reis. In zijn film contrasteren de mooie beelden met het rauwe karakter van de getuigenissen. Een stukje hedendaagse geschiedenis van een land dat snakt naar vergeving en hoop. Nu al voor het tweede jaar op rij toont BOZAR CINEMA een geŽngageerde documentaire op 10 december, Internationale Dag van de Mensenrechten. Ongetwijfeld het begin van een mooie traditie.

Na de film volgt een debat met:

Bryan Single; De Amerikaanse filmmaker Bryan Single is geboren en getogen in Tennessee. Op zijn verre reizen vatte hij een passie op voor fotografie. Hij studeerde film aan het California Institute of the Arts in Los Angeles en specialiseerde zich nadien in documentaire film. Hij was cameraman bij een aantal documentaires en televisiefilms. Children of War, dat hij produceerde, regisseerde en monteerde, is zijn eerste avondvullende prent.
Els De Temmerman, Belgisch journaliste en schrijfster, oprichtster van de NGO Kindsoldaten in Oeganda;
Sri Kumar Vishwanathan, Indisch activist die de rechten van de Roma verdedigt in de republiek TsjechiŽ;
Gabor Gombos, Hongaars voorvechter van de rechten van mensen met een mentale handicap.

In aanwezigheid van Steven Vanackere , Vice- Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen.

VIDEO: www.childrenofwarfilm.com

Plaats
Datum
Vrijdag 10.12.2010 - 19:00
Nota
Gratis toegang: ter plaatse (max. 2 tickets per persoon) of met reservering:bozar.cinema02@bozar.be
Talen
taal: Engels | Frans
[GALLERY]
Share/Save/Bookmark