BOZAR NIGHT 2013

BOZAR NIGHT vermengt diverse media in een uitdagend geheel. Een avondje clubben met muziek en tentoonstellingen in een Brussels architectuurpareltje. Vertraagde beats, opgefokte elektronica en audiovisuele dialogen met de ‘fêtes galantes’ van Watteau, de Duitse droomkunst van Neo Rauch en de spoken van Francis Bacon. Op het programma: JETS (Machinedrum + Jimmy Edgar), Holy Other, D/R/U/G/S, Letherette, Lapalux (vervangt James Ferraro die zijn toernee moest aflasten), Old Apparatus, Cupp Cave, Squeaky Lobster en dj’s Sofa en Aguila. Victor Horta zag dat het goed was!


LINE-UP
LINE-UP
21:00 DJ SOFA (BE - Lmalc) @Hortahall
DJ Sofa is niet zomaar een dj. Hij is een echte muziekliefhebber, met een brede interesse en doorgedreven kennis van het elektronische veld en meer. Sofa is zoetjesaan een resident geworden van de electro-evenementen in BOZAR en is ook de man achter het spannende label La Madame avec le Chien.

21:00 OLD APPARATUS + visuels (UK - live - Sullen Tone / Deep Medi) @Studio
Old Apparatus is een collectief uit Londen. Neem plaats in het donker, kijk en luister. Hun sound is net zo goed schatplichtig aan post-dubstep als aan moderne industrial en nachtmerrieachtige ambient. Schrille beats of beatloze sisklanken, geluidsfragmenten uit obscure films, samples van traditionele folklore, een misthoorn sirene en een messcherpe bas. Adem in, adem uit, snij de nacht aan met een audiovisuele sabbat.

22:00 HOLY OTHER (UK - live - Tri Angle Records) @Hortahall
Holy Other is een fenomeen. Zijn optredens zijn steevast totaalervaringen die overlopen van schoonheid en mysterie. In zijn sound vol weergalm integreert hij echo’s van dubstep, hiphop en R&B, die hij kundig verwerkt in emotionele songs. Zijn unieke sound, waarmee hij niemand onverschillig laat, was voor het eerst te horen op het label Tri-Angle. Onlangs toerde hij met Amon Tobin en hij maakte ook remixen voor artiesten als How To Dress Well en Asobi Seksu. Laat komen die nacht!

22:00 AGUILA (BE - Vicuna) @Fumoir
Aguila is verzot op vinyl en weet hoe je een avontuurlijke mix serveert. Zijn voorliefde voor italo, disco en wave zette hem op weg voor een goddelijke missie om de sensueelste dancefloors in lichterlaaie te zetten.

23:00 SQUEAKY LOBSTER (BE - live - Vlek) @Hortahall
Squeaky Lobster, ook bij Vlek, speelt bas bij het free collectief South of No North en maakt aanstekelijke en verfijnde ambient/bass/beat-electro met een zeer filmische aanpak. Door de schrille schoonheid van zijn muziek kwam in het vaarwater van Romain Tardy (Anti VJ). Samen tekenen ze over de hele wereld voor verbluffende audiovisuele installaties en performances.

23:30 D/R/U/G/S + visuels (UK - live - Different Recordings) @Hortahall
D/R/U/G/S maakt beats voor alle fans van een dancefloor zonder oorkleppen. Net als andere opkomende doe-het-zelfartiesten (denk maar aan Gold Panda, Teengirl Fantasy en Blondes) laaft de jonge producer zich voor zijn eigen stijl net zozeer aan grime en techno als aan rave. Met zijn versie van Blue Jeans van Lana Del Rey verraste hij vriend en vijand. Zet je schrap voor een compromisloze set van deze jongeman met een veelbelovende toekomst. .

24:30 LAPALUX Supported by Art'n BLOOM! (UK - Live - Brainfeeder / Pictures Music) @Fumoir
Lapalux is de nieuwe whizzkid op Brainfeeder, het label dat uit de grond werd gestampt door Flying Lotus. Diplo en SBTRKT zijn fans en hij remixte zowel Lianne La Havas als Crystal Fighters, Bonobo, Tawiah, AlunaGeorge en Speech Debelle. Hij was support act voor Flying Lotus, en speelde op de main stage van Sonar en in Japan met Clark. Hij heeft nu zijn eerste volwaardige debuutplaat uit, Nostalchic.

01:00 LETHERETTE (UK - live - Ninja Tune) @Hortahall
Exclusive first show in Belgium !
Letherette is een van de nieuwste aanwinsten op het mythische label Ninja Tune. Met drie ep’s, remixen voor Bibio en Machinedrum, en concerten en festivals op toplocaties staan ze klaar om de wereld te veroveren. Met hun gefilterde house en beatgedreven muziek met aanstekelijke baslijnen verleiden ze het dansende volkje van over de hele wereld, en nu is België aan de beurt.

02:00 JETS (Jimmy Edgar + Machinedrum) (USA - live - Leisure System) @Hortahall
JETS is het resultaat van de vriendschap en langdurige samenwerking van Jimmy Edgar en Machinedrum, twee hippe en extravagante elektronische-muziekproducers. Na een residentie in de Berghain-club in Berlijn kwam hun eerste release uit op het Duitse label Leisure System. Hun gelaagde klanktapijt verweeft zich met Edgars onontkoombare elektrofunksoul, terwijl de hoogstpersoonlijk gesyncopeerde ritmen en haperende drumroffels van Machinedrum de randjes opvijlen en ruw maken. Perfect voor de dancefloor extravaganza van BOZAR!

02:00 CUPP CAVE (BE - Live - Ramp / Vlek / Thin Consolation) @Fumoir
Lange tijd was Cupp Cave Belgiës best bewaarde geheim, maar dat behoort nu tot het verleden. Hij verwerkte het gros van het elektronische geluidsspectrum en alle denkbare benaderingen. Zijn composities zijn compact, gelaagd, verrassend, complex maar tegelijk simpel. Zijn vaste stek is op het Belgische kwaliteitslabel Vlek. Onlangs speelde hij op Fabrik in Londen en hij is nog altijd een voorvechter van vegetarische Texaanse zombies onder de invloed Mexicaanse paddenstoelen.


TENTOONSTELLINGEN 20:00 > 00:30
+ Interactief bezoek: Ga de dialoog aan met onze gidsen in de tentoonstellingen
ANTOINE WATTEAU (1684-1721): La Leçon de Musique
Drie Personages op Zoek naar…
In het kader van de tentoonstelling Antoine Watteau, zal een groep van commedia dell’arte personages zwerven door de gangen van BOZAR. Kom en ontmoet Pantalone, Arlecchino en Colombina. Help hen hun weg te vinden.
Gecreëerd door Rebecca Shelley, Ana Cembrero Coca, Miguel Angel Gutierrez en Alfredo Fernandez Atienza - maskers door Donato Sartori
NEO RAUCH: The Obsession of the Demiurge. Selected Works 1993-2012
CHANGING STATES: Contemporary Irish Art & Francis Bacon's Studio

Programmawijzigingen zijn niet uitgesloten. U neemt best regelmatig een kijkje op onze website.
Datum
Dinsdag 30.04.2013 - 20:00
Plaats
Paleis voor Schone Kunsten / zaal te bepalen
Toegang
Ravensteinstraat
Prijs aan de kassa
€ 13,00: basisprijs
Nota
info & tickets +32 (0)2 507 82 00
Sponsor: Jameson Whiskey
 
Share/Save/Bookmark