27

Lopend en binnenkort

News

 • FRANKFURTER BUCHMESSE @ BOZAR

  De Frankfurter Buchmesse is de grootste boekenbeurs ter wereld. Tijdens deze ‘Olympische Spelen van het boekenvak’ ontvangt Frankfurt zo’n 275.000 bezoekers in vijf oktoberdagen. Omdat Vlaanderen en Nederland samen gastland zijn van de editie 2016, organiseert BOZAR een spin-off van de Frankfurter Buchmesse in het Paleis voor Schone Kunsten.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Toots Thielemans, 26.03.2014, tijdens de toespraak van Barack Obama in BOZAR © Artur Eranosian

  BOZAR rouwt om het overlijden van Toots Thielemans

  Toots is een icoon, niet alleen voor de jazzwereld, maar voor de Belgische muziekscene in zijn geheel. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Yves Gervais/BOZAR

  BOZAR leeft, het Paleis leeft!

  BOZAR wil zijn publiek in de best mogelijke omstandigheden en in een aantrekkelijk kader ontvangen. Vandaar dat aan het architectenbureau Robbrecht & Daem Architecten werd gevraagd om een aantal ingrepen te doen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR lanceert de app ‘Pieter Paul’

  Deze app is een gratis digitale kunstgids, die de bezoeker door de tentoonstelling Facing the Future: Art in Europe 1945-68 gidst. Facing the Future belicht een 180-tal kunstwerken uit de periode tussen 1945 en 1968, van de hand van kunstenaars uit Europa en de voormalige Sovjet-Unie. Grote namen als Fernand Léger, Vladimir Tatlin, Gerhard Richter en Pablo Picasso komen aan bod.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Refugees in Blue Building Brussels © Annemie Augustijns

  BOZAR NIKON Monography Series Award 2016, Oproep aan fotografen

  Stuur je portfolio met foto’s naar BOZAR en win jouw solotentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten. Met de NIKON Monography Series Award 2016 bekronen NIKON en BOZAR een spraakmakende reeks van een fotograaf die in België verblijft. Een jury selecteert uit de vele inzendingen de krachtigste of meest originele beelden.

  lees meer
  — gepubliceerd op