28

Lopend en binnenkort

News

 • BOZAR lanceert de app ‘Pieter Paul’

  Deze app is een gratis digitale kunstgids, die de bezoeker door de tentoonstelling Facing the Future: Art in Europe 1945-68 gidst. Facing the Future belicht een 180-tal kunstwerken uit de periode tussen 1945 en 1968, van de hand van kunstenaars uit Europa en de voormalige Sovjet-Unie. Grote namen als Fernand Léger, Vladimir Tatlin, Gerhard Richter en Pablo Picasso komen aan bod.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Refugees in Blue Building Brussels © Annemie Augustijns

  BOZAR NIKON Monography Series Award 2016, Oproep aan fotografen

  Stuur je portfolio met foto’s naar BOZAR en win jouw solotentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten. Met de NIKON Monography Series Award 2016 bekronen NIKON en BOZAR een spraakmakende reeks van een fotograaf die in België verblijft. Een jury selecteert uit de vele inzendingen de krachtigste of meest originele beelden.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Dirk Braeckman, 27.1 - 21.7 - 045 - 2014, 2014 © Dirk Braeckman - Courtesy of Zeno X Gallery, Antwerp

  Dirk Braeckman en Eva Wittocx naar de Biënnale van Venetië 2017

  BOZAR zet kunstenaar Dirk Braeckman en curator Eva Wittocx van M-Museum Leuven in de bloemen. Uit de 35 inzendingen koos Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz hun concept voor het Belgisch paviljoen tijdens de Biënnale van Venetië in 2017.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR verheugd over de strategische actie van de Europese Unie met de focus op cultuur binnen haar internationale betrekkingen

  Nadat het Platform voor Culturele Diplomatie in maart van dit jaar van start is gegaan, en de Hoge Vertegenwoordiger van de Unie, Federica Mogherini, in april de nieuwe strategie voor cultuur in de externe betrekkingen van de EU heeft aangekondigd, heeft de Europese Commissie nu de zogenoemde Joint Communication aan het Europees Parlement en de Raad van Europa voorgesteld.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • 100 dagen, 100 topstukken

  Samen met 41 Brusselse musea brengt BOZAR zijn meesterwerken voor het voetlicht in het kader van het #100Masters-initiatief van de Brusselse Museumraad. Daarvoor moeten we niet in het depot duiken, want het Paleis voor Schone Kunsten is op zich al een meesterwerk.

  lees meer
  — gepubliceerd op