30

Lopend en binnenkort

News

 • Réorganisation, Chéri Samba, 2002 Huile sur toile. Collection MRAC. Droits réservés.

  Congo Art Works: van Brussel naar Moskou

  Je herinnert je ongetwijfeld nog de prachtige tentoonstelling rond de populaire schilderkunst uit de Democratische Republiek Congo die van 7 oktober 2016 tot 22 januari 2017 door BOZAR en het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) werd georganiseerd. De vele portretten, landschappen, stadsgezichten en historische taferelen wierpen een kritische blik op de maatschappelijke realiteit in het land. De tentoonstelling in het Garage Museum of Contemporary Art in Moskou plaatst op haar beurt een selectie in de kijker.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Ramadan moebarak! Gelukkige Ramadan!

  BOZAR en Moussem nodigen je hartelijk uit voor de iftar na het concert van Hewar op 3 juni. Dan komt de Syrische klarinettist Kinan Azmeh met zijn band naar het Paleis voor Schone Kunsten Hij laat die avond zijn klarinet samensmelten met de viola d’amore van Jasser Haj Youssef en de beklijvende stem van sopraan Dima Orsho. Ze worden begeleid door drummer John Hadfield en het machtige Orchestre Royal de Chambre de Wallonie.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Onderwijs volgens Musica Mundi

  MUSICA MUNDI geniet internationale bekendheid vanwege zijn uitmuntende stages en kamermuziekfestival voor jongeren. In september 2018 begint de organisatie aan een nieuw hoofdstuk en start het met de Musica Mundi School.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Proposal for a new european flag © Christophe Terlinden

  Lancering van de projectoproep ‘Next Generation, Please!’

  Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Dan zal dit je vast interesseren!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR in Moskou

  Op 6 maart opende in Moskou de tentoonstelling "Facing the Future. Art in Europe 1945-1968", een co-productie van het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in samenwerking met het Museum voor Schone Kunsten Poesjkin en ZKM Karlsruhe. De tentoonstelling werd geloofd door The Art Newspaper Rusland, als een "zeer belangrijk internationaal project" dat de "traditionele ideologische verdeeldheid tussen het vrije Westen en het communistische Oosten" overwint.

  lees meer
  — gepubliceerd op