21

Hoe zag Brussel er pakweg vijftig jaar geleden uit? Van juni tot september werpt BOZAR je terug in de tijd met een tentoonstelling over Uitgeverij Plaizier. Deze Brusselse uitgeverij bouwde sinds 1977 een indrukwekkende beeldenbank op met haar postkaarten, prenten, kalenders en boeken. Architecturale parels en stedelijke transformaties komen prachtig in beeld, naast voorwerpen die het eigenzinnige parcours van het uitgeverskoppel Wijnand en Mieke Plaizier belichten. Hun liefde voor de Belgische hoofdstad spreekt uit elke afbeelding. Naast een louter documentaire waarde getuigen de foto’s van de manier waarop mensen Brussel herinneren en koesteren en geven ze het collectieve geheugen vorm.

Wandel door het Brussel van toen en nu in 700 postkaarten #itsmyplaizier

Wist je dat?

 • Haal alles uit de zomer met de Summer Pass

  Voor maar 22 euro bezoek je de tentoonstellingen YO. Brussels Hip-Hop GenerationsYves Klein. Theatre of the Void, Brussel is een Plaizier én Tshela tendu & Vincent Meessen. Patterns for (Re)cognition wanneer je maar wil (hou er wel rekening mee dat de tentoonstellingen niet allen dezelfde einddatum hebben), tot 17 september 2017. Deze pas is te koop tot en met 20 augustus 2017. Interesse?

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Frederik Vercruysse

  Geniet van een drankje in het BOZAR CAFÉ VICTOR!

  Je BOZAR EXPO ticket geeft je recht op een bon voor een gratis drankje in het BOZAR CAFÉ VICTOR. De bon geeft recht op een gratis koffie bij aankoop van een gebak van de dag of een glas wijn bij aankoop van een maaltijd.*

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Ook BOZAR viert de nationale feestdag!

  Ontdek onze zomertentoonstellingen op 21 juli vanaf 10 uur. Speciaal voor de gelegenheid betaal je voor een ticket voor YO. Brussels Hip-Hop Generations of Brussel is een plaizier slechts € 1 per tentoonstelling.

  lees meer
  — gepubliceerd op

Lopend en binnenkort

Voorbij