23

Na tentoonstellingen in KIOSK in Gent (2013) en Kunsthalle Basel (2015), ontvouwt Vincent Meessen deze zomer het derde versie van Patterns for (Re)cognition bij BOZAR. In deze expo-in-een-expo onderzoekt de kunstenaar een lacune in de moderne kunstgeschiedschrijving van België en Congo. Als kunstenaar en curator creëert hij een context met modulaire structuren, 16 millimeter-films, 19e-eeuwse objecten en een geluidsinstallatie. Samen kaderen ze de abstracte >aquarellen van Tshela tendu (Congo, circa 1880-1950) binnen het brede modernistische erfgoed. Hoewel deze Congolese schilder begin jaren 1930 tentoonstelde in Brussel, Parijs, Rome en Genève, belandde zijn werk onterecht in de vergetelheid. Door te focussen op het abstracte werk van de Congolese pionier, draagt deze tentoonstelling bij aan de hernieuwde belangstelling voor Tshela tendu in Europa.

Wist je dat?

 • Haal alles uit de zomer met de Summer Pass

  Voor maar 22 euro bezoek je de tentoonstellingen YO. Brussels Hip-Hop GenerationsYves Klein. Theatre of the Void, Brussel is een Plaizier én Tshela tendu & Vincent Meessen. Patterns for (Re)cognition wanneer je maar wil (hou er wel rekening mee dat de tentoonstellingen niet allen dezelfde einddatum hebben), tot 17 september 2017. Deze pas is te koop tot en met 20 augustus 2017. Interesse?

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Frederik Vercruysse

  Geniet van een drankje in het BOZAR CAFÉ VICTOR!

  Je BOZAR EXPO ticket geeft je recht op een bon voor een gratis drankje in het BOZAR CAFÉ VICTOR. De bon geeft recht op een gratis koffie bij aankoop van een gebak van de dag of een glas wijn bij aankoop van een maaltijd.*

  lees meer
  — gepubliceerd op