News

 • Bij BOZAR heb jij ook een stem

  Help ons bij de ontwikkeling van een mobiele applicatie door simpelweg je mening te geven in onderstaande enquête en wie weet win je wel een van de tien BOZAR GIFT cadeaubonnen* t.w.v. 30 euro!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Dida Zende

  Sweating for Europe bij BOZAR

  Op woensdag 26 en donderdag 27 april parkeert de Duitse kunstenaar Dida Zende zijn FIREFIT sauna voor het Paleis voor Schone Kunsten.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Otobong Nkanga wint de BelgianArtPrize 2017

  De belangrijkste onderscheiding voor hedendaagse kunst in België sinds 1950 gaat dit jaar naar Otobong Nkanga. Ze wist de internationale jury te overtuigen met haar delicaat werk rond transformatieprocessen, een reflectie op de veranderingen die de maatschappij doormaakt. Naast de BelgianArtPrize in Brussel is het werk van Otobong Nkanga momenteel ook te zien tijdens Contour in Mechelen en Documenta 14 in Kassel en Athene. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • @____fem___

  Ontdek de winnaar van onze Instagram-wedstrijd #mybozarexperience!

  De foto die de jury heeft kunnen bekoren werd genomen door Femke van Grootel! Zij wint twee lentepassen, één lunch voor twee in de fameuze BOZAR BRASSERIE, twee coupes champagne bij BOZAR CAFÉ VICTOR en een catalogus van een expo naar keuze.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Art Brussels: Free Shuttle Service available from 20 to 23 April

  Voor de bezoekers voorziet visit.brussels van 20 tot 23 april een gratis minibusverbinding tussen de belangrijkste beurzen en tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Gisteren sleepte BOZAR de visit.brussels Award 2017 in de wacht met het BOZAR Electronic Arts Festival (BEAF) in de categorie ‘Evening Experience 2016’!

  De laatste jaren slaagde BOZAR erin het aantal bezoekers te verdubbelen en cutting edge muzikanten, high profile elektronische producers en sterk gewaardeerde experimentalisten uit heel Europa aan te trekken.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Haal alles uit de lente met de nieuwe lentepas

  Voor maar 30 euro bezoek je de tentoonstellingen Pol Bury. Time in Motion, Yves Klein. Theatre of the Void, Malta. Land of Sea én BelgianArtPrize2017 wanneer je maar wil, tot 4 juni 2017. Interesse?

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Het Afropolitan Festival, alsof je er zelf bij was, #afropolitan2017

  Volg op je scherm tien fascinerende evenementen van het Afropolitan Festival rond de afropolitaanse cultuur, filosofie en maatschappelijke problemen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Questions? Fragen? Preguntas? 题? Demandu?

  Vraag het aan de meertalige suppoosten die je aantreft in het Paleis voor Schone Kunsten. Deze ‘kunstfluisteraars’ staan klaar met een antwoord en vertellen je meer over de achtergrond van de tentoonstelling, de werken, het leven van de kunstenaar of het grotere verhaal waarbinnen de expo kadert. Daarnaast kan je ook bij hen terecht voor praktische vragen en behoren de ticketcontrole, de orde van het gebouw, de vestiaire en de audiogidsen tot hun verantwoordelijkheden. De kunstfluisteraars herken je aan hun gele badge.

  — gepubliceerd op
 • © Filip Naudts

  Paul Dujardin ontvangt de Prijs voor 'Brussels Leader van het jaar 2016’

  Op 13 december 2016 ontvangt Paul Dujardin, CEO en artistiek directeur van het Paleis voor Schone Kunsten, de Lobby Award 2016 voor de Brusselse leader van het jaar omwille van zijn bijdrage aan een nieuwe dynamiek voor Brussel. LOBBY besliste bij deze 7e editie een nieuwe prijs toe te kennen, gericht op de heropleving van de Brusselse metropool.

  lees meer
  — gepubliceerd op