News

 • © Johan Van Steen

  BOZAR herdenkt de aanslagen van 22 maart 2016

  Een jaar na datum nodigt BOZAR je van harte uit om samen te komen en stil te staan bij de aanslagen van 22 maart 2016 via een betekenisvol artistiek programma. In een kosmopolitische stad als Brussel vormen de culturele uitwisselingen en de vrijheid van meningsuiting bouwstenen voor een gezonde en democratische samenleving. In onze bijzonder gepolariseerde wereld moet cultuur een antwoord bieden op onverdraagzaamheid. Cultuur brengt mensen samen en boezemt vertrouwen in. Cultuur schrijft inclusieve verhalen die mensen inspireren om zich te smijten in de samenleving als geëngageerde burgers van de wereld.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Haal alles uit de lente met de nieuwe lentepas

  Voor maar 30 euro bezoek je de tentoonstellingen Pol Bury. Time in Motion, Yves Klein. Theatre of the Void, Malta. Land of Sea én BelgianArtPrize2017 wanneer je maar wil, tot 4 juni 2017. Interesse?

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR Electronic Arts Festiva (BEAF)l, Picasso. Sculptures en BOZAR BRASSERIE zijn genomineerd voor de visit.brussels Awards 2017

  Drie projecten van BOZAR maken kans op een visit.brussels Award 2017, elk in hun respectieve categorie: het BOZAR Electronic Arts Festival (BEAF) in de categorie Evening Experience 2016, de tentoonstelling Picasso. Sculptures in de categorie Most Noted Exhibition 2016 en de BOZAR BRASSERIE voor de prijs van Best Gastronomic Concept 2016.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Caroline Lessire

  Experience BOZAR the ultimate way

  Twee minuten en een beetje geluk… meer heb je niet nodig om de ultieme BOZAR-beleving te winnen. Maak tijdens je volgende bezoek een foto en zet hem op Instagram met de hashtag #mybozarexperience. Onze jury pikt er het mooiste meesterwerk uit … En wie weet, misschien word jij wel de gelukkige winnaar van een verwenpakket voor twee, om samen met je lief (of eender wie, eigenlijk) heerlijke momenten te beleven bij BOZAR!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Het Afropolitan Festival, alsof je er zelf bij was, #afropolitan2017

  Volg op je scherm tien fascinerende evenementen van het Afropolitan Festival rond de afropolitaanse cultuur, filosofie en maatschappelijke problemen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS PRIZE’17

  Ars Electronica, BOZAR en Waag Society lanceren de STARTS PRIZE op vraag van de Europese Commissie. Deze wedstrijd bekroont initiatieven die met succes bruggen bouwen tussen kunst, wetenschap en technologie, als antwoord op de veranderingen in de Europese samenleving. Deadline Extended to March 13, 2017!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Questions? Fragen? Preguntas? 题? Demandu?

  Vraag het aan de meertalige suppoosten die je aantreft in het Paleis voor Schone Kunsten. Deze ‘kunstfluisteraars’ staan klaar met een antwoord en vertellen je meer over de achtergrond van de tentoonstelling, de werken, het leven van de kunstenaar of het grotere verhaal waarbinnen de expo kadert. Daarnaast kan je ook bij hen terecht voor praktische vragen en behoren de ticketcontrole, de orde van het gebouw, de vestiaire en de audiogidsen tot hun verantwoordelijkheden. De kunstfluisteraars herken je aan hun gele badge.

  — gepubliceerd op
 • © Filip Naudts

  Paul Dujardin ontvangt de Prijs voor 'Brussels Leader van het jaar 2016’

  Op 13 december 2016 ontvangt Paul Dujardin, CEO en artistiek directeur van het Paleis voor Schone Kunsten, de Lobby Award 2016 voor de Brusselse leader van het jaar omwille van zijn bijdrage aan een nieuwe dynamiek voor Brussel. LOBBY besliste bij deze 7e editie een nieuwe prijs toe te kennen, gericht op de heropleving van de Brusselse metropool.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • (c) Beata Szparagowska

  Rondleidingen in gebarentaal

  BOZAR biedt rondleidingen in gebarentaal aan voor doven en slechthorenden. Uniek is dat je onze tentoonstellingen ontdekt in het bijzijn van gidsen die zelf ook doof zijn. Zij geven graag uitleg bij je bezoek in VGT (Vlaamse gebarentaal), LSFB (Langue des signes de Belgique francophone) en ISL (International Sign Language).

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • ‘Facing the Future. Art in Europe 1945-68’ nu bij ZKM

  Deze zomer kreeg je de kans om de tentoonstelling Facing the Future. Art in Europa 1945-68 te bezoeken in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Deze expo is van oktober tot 29 januari 2017 te zien in het Zentrum für Kunst und Medientechnologie (ZKM) in Karlsruhe onder de noemer Art in Europe 1945–1968. The Continent that the EU does not know.

  lees meer
  — gepubliceerd op