News

 • © Caroline Lessire

  Experience BOZAR the ultimate way

  Twee minuten en een beetje geluk… meer heb je niet nodig om de ultieme BOZAR-beleving te winnen. Maak tijdens je volgende bezoek een foto en zet hem op Instagram met de hashtag #mybozarexperience. Onze jury pikt er het mooiste meesterwerk uit … En wie weet, misschien word jij wel de gelukkige winnaar van een verwenpakket voor twee, om samen met je lief (of eender wie, eigenlijk) heerlijke momenten te beleven bij BOZAR!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Het Afropolitan Festival, alsof je er zelf bij was, #afropolitan2017

  Volg op je scherm tien fascinerende evenementen van het Afropolitan Festival rond de afropolitaanse cultuur, filosofie en maatschappelijke problemen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Caroline Lessire

  visit.brussels Awards

  Til Picasso.Sculptures, BOZAR Electronic Arts Festival, United Music of Brussels, De Brusselse Dagen en de BOZAR BRASSERIE op de troon die ze verdienen en stem mee op visit.brussels.awards.be.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS PRIZE’17

  Ars Electronica, BOZAR en Waag Society lanceren de STARTS PRIZE op vraag van de Europese Commissie. Deze wedstrijd bekroont initiatieven die met succes bruggen bouwen tussen kunst, wetenschap en technologie, als antwoord op de veranderingen in de Europese samenleving.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Oproep voor kandidaturen Trauma & Revival residency-programma's

  Trauma & Revival is een project dat wordt mede gefinancierd door het Creatief Europa-programma van de Europese Unie (2015-2018). Het wil aanzetten tot reflectie over de Oost-West-culturele banden sinds de Tweede Wereldoorlog door werken te tonen van kunstenaars en intellectuelen van zowel de voormalige Sovjet-Unie als uit Oost- en West-Europa.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Questions? Fragen? Preguntas? 题? Demandu?

  Vraag het aan de meertalige suppoosten die je aantreft in het Paleis voor Schone Kunsten. Deze ‘kunstfluisteraars’ staan klaar met een antwoord en vertellen je meer over de achtergrond van de tentoonstelling, de werken, het leven van de kunstenaar of het grotere verhaal waarbinnen de expo kadert. Daarnaast kan je ook bij hen terecht voor praktische vragen en behoren de ticketcontrole, de orde van het gebouw, de vestiaire en de audiogidsen tot hun verantwoordelijkheden. De kunstfluisteraars herken je aan hun gele badge.

  — gepubliceerd op
 • © Filip Naudts

  Paul Dujardin ontvangt de Prijs voor 'Brussels Leader van het jaar 2016’

  Op 13 december 2016 ontvangt Paul Dujardin, CEO en artistiek directeur van het Paleis voor Schone Kunsten, de Lobby Award 2016 voor de Brusselse leader van het jaar omwille van zijn bijdrage aan een nieuwe dynamiek voor Brussel. LOBBY besliste bij deze 7e editie een nieuwe prijs toe te kennen, gericht op de heropleving van de Brusselse metropool.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • (c) Beata Szparagowska

  Rondleidingen in gebarentaal

  BOZAR biedt rondleidingen in gebarentaal aan voor doven en slechthorenden. Uniek is dat je onze tentoonstellingen ontdekt in het bijzijn van gidsen die zelf ook doof zijn. Zij geven graag uitleg bij je bezoek in VGT (Vlaamse gebarentaal), LSFB (Langue des signes de Belgique francophone) en ISL (International Sign Language).

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • ‘Facing the Future. Art in Europe 1945-68’ nu bij ZKM

  Deze zomer kreeg je de kans om de tentoonstelling Facing the Future. Art in Europa 1945-68 te bezoeken in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Deze expo is van oktober tot 29 januari 2017 te zien in het Zentrum für Kunst und Medientechnologie (ZKM) in Karlsruhe onder de noemer Art in Europe 1945–1968. The Continent that the EU does not know.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • David Martin & Karen Torosyan, lacuisineaquatremains.blogs.lalibre.be

  Onze BOZAR BRASSERIE krijgt een Michelinster

  Karen Torosyan, chef-kok van onze BOZAR BRASSERIE, wordt alweer in de bloemetjes gezet.

  lees meer
  — gepubliceerd op