News

 • Oproep voor kandidaturen Trauma & Revival residency-programma's

  Trauma & Revival is een project dat wordt mede gefinancierd door het Creatief Europa-programma van de Europese Unie (2015-2018). Het wil aanzetten tot reflectie over de Oost-West-culturele banden sinds de Tweede Wereldoorlog door werken te tonen van kunstenaars en intellectuelen van zowel de voormalige Sovjet-Unie als uit Oost- en West-Europa.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Questions? Fragen? Preguntas? 题? Demandu?

  Vraag het aan de meertalige suppoosten die je aantreft in het Paleis voor Schone Kunsten. Deze ‘kunstfluisteraars’ staan klaar met een antwoord en vertellen je meer over de achtergrond van de tentoonstelling, de werken, het leven van de kunstenaar of het grotere verhaal waarbinnen de expo kadert. Daarnaast kan je ook bij hen terecht voor praktische vragen en behoren de ticketcontrole, de orde van het gebouw, de vestiaire en de audiogidsen tot hun verantwoordelijkheden. De kunstfluisteraars herken je aan hun gele badge.

  — gepubliceerd op
 • Beste Wensen!

  Bedankt… …voor dit schitterend cultuurjaar vol onvergetelijke momenten!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Filip Naudts

  Paul Dujardin ontvangt de Prijs voor 'Brussels Leader van het jaar 2016’

  Op 13 december 2016 ontvangt Paul Dujardin, CEO en artistiek directeur van het Paleis voor Schone Kunsten, de Lobby Award 2016 voor de Brusselse leader van het jaar omwille van zijn bijdrage aan een nieuwe dynamiek voor Brussel. LOBBY besliste bij deze 7e editie een nieuwe prijs toe te kennen, gericht op de heropleving van de Brusselse metropool.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • La Perle d’Henri d'Ursel (1929) © Cinematek

  Cinematek & BOZAR bundelen de krachten voor een hommage aan de Avant-Garde!

  Een expo- of filmticket Avant-garde geeft recht op € 2 reductie bij de andere partner.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • (c) Beata Szparagowska

  Rondleidingen in gebarentaal

  BOZAR biedt rondleidingen in gebarentaal aan voor doven en slechthorenden. Uniek is dat je onze tentoonstellingen ontdekt in het bijzijn van gidsen die zelf ook doof zijn. Zij geven graag uitleg bij je bezoek in VGT (Vlaamse gebarentaal), LSFB (Langue des signes de Belgique francophone) en ISL (International Sign Language).

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • ‘Facing the Future. Art in Europe 1945-68’ nu bij ZKM

  Deze zomer kreeg je de kans om de tentoonstelling Facing the Future. Art in Europa 1945-68 te bezoeken in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Deze expo is van oktober tot 29 januari 2017 te zien in het Zentrum für Kunst und Medientechnologie (ZKM) in Karlsruhe onder de noemer Art in Europe 1945–1968. The Continent that the EU does not know.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • David Martin & Karen Torosyan, lacuisineaquatremains.blogs.lalibre.be

  Onze BOZAR BRASSERIE krijgt een Michelinster

  Karen Torosyan, chef-kok van onze BOZAR BRASSERIE, wordt alweer in de bloemetjes gezet.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • New Opening: BOZAR BOOKSHOP by Walther König

  De nieuwe BOZAR BOOKSHOP opent de deuren! Ontdek er alle tentoonstellingscatalogi van BOZAR, maar ook een uitgelezen selectie van internationale boeken over kunst, architectuur, fotografie en design, en designobjecten, kinderboeken en speelgoed.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Donderdag 17 november gaf Joyce DiDonato het eerste concert bij BOZAR van haar wereldtournee In War and Peace: Harmony through Music

  Neem een exclusieve kijk achter de coulissen!

  lees meer
  — gepubliceerd op