News

 • Ramadan moebarak! Gelukkige Ramadan!

  BOZAR en Moussem nodigen je hartelijk uit voor de iftar na het concert van Hewar op 3 juni. Dan komt de Syrische klarinettist Kinan Azmeh met zijn band naar het Paleis voor Schone Kunsten Hij laat die avond zijn klarinet samensmelten met de viola d’amore van Jasser Haj Youssef en de beklijvende stem van sopraan Dima Orsho. Ze worden begeleid door drummer John Hadfield en het machtige Orchestre Royal de Chambre de Wallonie.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Proposal for a new european flag © Christophe Terlinden

  Lancering van de projectoproep ‘Next Generation, Please!’

  Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Dan zal dit je vast interesseren!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR in Moskou

  Op 6 maart opende in Moskou de tentoonstelling "Facing the Future. Art in Europe 1945-1968", een co-productie van het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in samenwerking met het Museum voor Schone Kunsten Poesjkin en ZKM Karlsruhe. De tentoonstelling werd geloofd door The Art Newspaper Rusland, als een "zeer belangrijk internationaal project" dat de "traditionele ideologische verdeeldheid tussen het vrije Westen en het communistische Oosten" overwint.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Paul Dujardin wordt vicevoorzitter van de European Festivals Association

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Brussels Bijou - De wedstrijd voor Brusselse podiumkunstenaars is on!

  Choreografen, dansers, acteurs en (muziek)theatermakers, verenig u! Is het podium jouw biotoop? Zie je een uitdaging wel zitten? Schrijf je dan in voor BRUSSELS BIJOU, de prijs voor Brusselse podiumkunsten op touw gezet door Zinnema, BOZAR, Bruzz en de VGC.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Volg live het debat ‘Welke Europese Richting voor een betere toekomst?’ deze dinsdag 9 mai

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Pol Bury, 16 bollen, 16 kubussen op 8 rijen – 1966 Polychroom hout, kurk, elektrische motor, 80 x 40 x 29 Tate, Londen

  Winnaar Compositiewedstrijd Bekend

  BOZAR en Poppunt lanceerden half maart een wedstrijd om nieuw muzikaal talent te vinden. De opdracht was een vernieuwende compositie maken met opnames van Bury’s kunstwerken. De vijfkoppige jury ontving hierop 38 inzendingen. De vijfkoppige jury, waaronder Marc Jacobs (programmator Bozar Electronic) en producer Dijf Sanders, koos voor de compositie ‘Menigma’ van het collectief Mirrounds. Eervolle vermeldingen gaan naar Hester Bolle en Adriaan Swerts.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Winnaars awards Difference Day

  VUB, ULB, Erasmushogeschool Brussel, BOZAR, Evens Foundation en Imec zetten op 3 mei het belang van de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting in de kijker tijdens Difference Day.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Dida Zende

  Sweating for Europe bij BOZAR

  Op woensdag 26 en donderdag 27 april parkeert de Duitse kunstenaar Dida Zende zijn FIREFIT sauna voor het Paleis voor Schone Kunsten.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Yannick Sas

  Otobong Nkanga wint de BelgianArtPrize 2017

  De belangrijkste onderscheiding voor hedendaagse kunst in België sinds 1950 gaat dit jaar naar Otobong Nkanga. Ze wist de internationale jury te overtuigen met haar delicaat werk rond transformatieprocessen, een reflectie op de veranderingen die de maatschappij doormaakt. Naast de BelgianArtPrize in Brussel is het werk van Otobong Nkanga momenteel ook te zien tijdens Contour in Mechelen en Documenta 14 in Kassel en Athene. 

  lees meer
  — gepubliceerd op