News

 • Ook BOZAR viert de nationale feestdag!

  Ontdek onze zomertentoonstellingen op 21 juli vanaf 10 uur. Speciaal voor de gelegenheid betaal je voor een ticket voor YO. Brussels Hip-Hop Generations of Brussel is een plaizier slechts € 1 per tentoonstelling.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Brecht Vandenbroucke

  Geniet een hele zomer lang van kortingen dankzij YO & partners !

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Yves Klein and the Blue Globe, 14 rue Campagne-Première, Paris, 1961 Artwork © Yves Klein, ADAGP, Paris / SABAM, Bruxelles, 2017 Photo © Harry Shunk and Janos Kender © J.Paul Getty Trust. The Getty Research Institute, Los Angeles

  Vier le quatorze juillet met Yves Klein!

  De Franse nationale feestdag – 14 juli – is de gelegenheid bij uitstek om onze tentoonstelling in het teken van Yves Klein te ontdekken, een van de meest invloedrijke artiesten van het Franse vasteland. Bij aankoop van een ticket voor deze tentoonstelling krijg je er die dag een gratis ticket bovenop.*

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Mood Indigo. Shades of blue

  Op 29 juni 2017, in de marge van de tentoonstelling Yves Klein. Theater van de leegte bij BOZAR, nodigden de Europese Commissie en het Ethical Fashion Initiative van het International Trade Centre de Malinese ontwerper en meester-textielverver Aboubakar Fofana uit.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • 5 dingen om te doen met je kinderen deze zomer bij BOZAR

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Frederik Vercruysse

  Geniet van een drankje in het BOZAR CAFÉ VICTOR!

  Je BOZAR EXPO ticket geeft je recht op een bon voor een gratis drankje in het BOZAR CAFÉ VICTOR. De bon geeft recht op een gratis koffie bij aankoop van een gebak van de dag of een glas wijn bij aankoop van een maaltijd.*

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • — gepubliceerd op
 • © Yannick Sas

  Cultuurwerkers voor Europa

  Op dinsdag 4 en woensdag 5 april 2017 kwamen verschillende internationale kunstenaars, curatoren en cultuurbemiddelaars samen in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten om te praten over hun bezorgdheid over de opkomst van het populisme en autoritarisme in Europa.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Ontdek de educatieve programma voor het seizoen 2017-2018

  In het nieuwe cultuurseizoen kunnen leerlingen en leerkrachten ook weer rekenen op interactieve concerten, ontdekkingstochten, inleidingen, gesprekken met muzikanten, regisseurs en acteurs, theatervoorstellingen voor jongeren en inspirerende ontmoetingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Réorganisation, Chéri Samba, 2002 Huile sur toile. Collection MRAC. Droits réservés.

  Congo Art Works: van Brussel naar Moskou

  Je herinnert je ongetwijfeld nog de prachtige tentoonstelling rond de populaire schilderkunst uit de Democratische Republiek Congo die van 7 oktober 2016 tot 22 januari 2017 door BOZAR en het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) werd georganiseerd. De vele portretten, landschappen, stadsgezichten en historische taferelen wierpen een kritische blik op de maatschappelijke realiteit in het land. De tentoonstelling in het Garage Museum of Contemporary Art in Moskou plaatst op haar beurt een selectie in de kijker.

  lees meer
  — gepubliceerd op