News

 • 5 dingen om te doen met je kinderen deze zomer bij BOZAR

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Mood Indigo. Shades of blue

  Op 29 juni 2017, in de marge van de tentoonstelling Yves Klein. Theater van de leegte bij BOZAR, nodigden de Europese Commissie en het Ethical Fashion Initiative van het International Trade Centre de Malinese ontwerper en meester-textielverver Aboubakar Fofana uit.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • — gepubliceerd op
 • © Yannick Sas

  Cultuurwerkers voor Europa

  Op dinsdag 4 en woensdag 5 april 2017 kwamen verschillende internationale kunstenaars, curatoren en cultuurbemiddelaars samen in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten om te praten over hun bezorgdheid over de opkomst van het populisme en autoritarisme in Europa.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Ontdek het educatief programma voor het seizoen 2017-2018

  In het nieuwe cultuurseizoen kunnen leerlingen en leerkrachten ook weer rekenen op interactieve concerten, ontdekkingstochten, inleidingen, gesprekken met muzikanten, regisseurs en acteurs, theatervoorstellingen voor jongeren en inspirerende ontmoetingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Réorganisation, Chéri Samba, 2002 Huile sur toile. Collection MRAC. Droits réservés.

  Congo Art Works: van Brussel naar Moskou

  Je herinnert je ongetwijfeld nog de prachtige tentoonstelling rond de populaire schilderkunst uit de Democratische Republiek Congo die van 7 oktober 2016 tot 22 januari 2017 door BOZAR en het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) werd georganiseerd. De vele portretten, landschappen, stadsgezichten en historische taferelen wierpen een kritische blik op de maatschappelijke realiteit in het land. De tentoonstelling in het Garage Museum of Contemporary Art in Moskou plaatst op haar beurt een selectie in de kijker.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Onderwijs volgens Musica Mundi

  MUSICA MUNDI geniet internationale bekendheid vanwege zijn uitmuntende stages en kamermuziekfestival voor jongeren. In september 2018 begint de organisatie aan een nieuw hoofdstuk en start het met de Musica Mundi School.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Proposal for a new european flag © Christophe Terlinden

  Lancering van de projectoproep ‘Next Generation, Please!’

  Werk je samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Dan zal dit je vast interesseren!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • BOZAR in Moskou

  Op 6 maart opende in Moskou de tentoonstelling "Facing the Future. Art in Europe 1945-1968", een co-productie van het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in samenwerking met het Museum voor Schone Kunsten Poesjkin en ZKM Karlsruhe. De tentoonstelling werd geloofd door The Art Newspaper Rusland, als een "zeer belangrijk internationaal project" dat de "traditionele ideologische verdeeldheid tussen het vrije Westen en het communistische Oosten" overwint.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Paul Dujardin wordt vicevoorzitter van de European Festivals Association

  lees meer
  — gepubliceerd op