News

 • EFFE 2017: 6 opmerkelijke festivals ontvangen award in BOZAR

  BOZAR kreeg op maandag 18 september de beste Europese cultuurfestivals over de vloer.  EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe – is het keurmerk van de  European Festivals Association dat wordt gegeven aan de meest opwindende kunstenfestivals van Europa.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Vandaag zakten de jonge beloften van RSC Anderlecht af naar BOZAR.

  Het Brusselse U21 team bezocht er de tentoonstelling YO. Brussels Hip-Hop Generations, over 35 jaar hiphop in de hoofdstad, die nu zondag de deuren sluit.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Ontdek het worldseizoen ’17-’18!

  — gepubliceerd op
 • © Reinout Hiel

  Mystery Magnet

  Donderdagavond sloot de Belgische kunstenares Miet Warlop onze reeks performances af in de tentoonstelling Yves Klein. Theatre of the Void.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Miet Warlop in BOZAR

  Miet Warlop, een jonge, talentvolle beeldende kunstenares uit België, sluit de Yves Klein-tentoonstelling in BOZAR af met een performance waar we lang naar hebben uitgekeken: Mystery Magnet.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Mood Indigo. Shades of blue

  Op 29 juni 2017, in de marge van de tentoonstelling Yves Klein. Theater van de leegte bij BOZAR, nodigden de Europese Commissie en het Ethical Fashion Initiative van het International Trade Centre de Malinese ontwerper en meester-textielverver Aboubakar Fofana uit.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Yannick Sas

  Cultuurwerkers voor Europa

  Op dinsdag 4 en woensdag 5 april 2017 kwamen verschillende internationale kunstenaars, curatoren en cultuurbemiddelaars samen in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten om te praten over hun bezorgdheid over de opkomst van het populisme en autoritarisme in Europa.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Ontdek het educatief programma voor het seizoen 2017-2018

  In het nieuwe cultuurseizoen kunnen leerlingen en leerkrachten ook weer rekenen op interactieve concerten, ontdekkingstochten, inleidingen, gesprekken met muzikanten, regisseurs en acteurs, theatervoorstellingen voor jongeren en inspirerende ontmoetingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Réorganisation, Chéri Samba, 2002 Huile sur toile. Collection MRAC. Droits réservés.

  Congo Art Works: van Brussel naar Moskou

  Je herinnert je ongetwijfeld nog de prachtige tentoonstelling rond de populaire schilderkunst uit de Democratische Republiek Congo die van 7 oktober 2016 tot 22 januari 2017 door BOZAR en het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) werd georganiseerd. De vele portretten, landschappen, stadsgezichten en historische taferelen wierpen een kritische blik op de maatschappelijke realiteit in het land. De tentoonstelling in het Garage Museum of Contemporary Art in Moskou plaatst op haar beurt een selectie in de kijker.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Onderwijs volgens Musica Mundi

  MUSICA MUNDI geniet internationale bekendheid vanwege zijn uitmuntende stages en kamermuziekfestival voor jongeren. In september 2018 begint de organisatie aan een nieuw hoofdstuk en start het met de Musica Mundi School.

  lees meer
  — gepubliceerd op