13

Is dit de laatste kans voor Europa? We blijven in het Europese project geloven en vinden dat het tijd is om na te denken en in te grijpen. Daarom organiseert L’Obs voor het derde jaar op rij zijn Brusselse Dagen in samenwerking met BOZAR, Le Soir en De Standaard. Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker opent de debatten met een buitengewone zitting en beantwoordt gedurende anderhalf uur je vragen.  Het worden twee dagen vol debatten om een droom nieuw leven in te blazen en op weg te helpen, vóór het te laat is.

BOZAR verzorgt samen met een reeks partners een randprogramma waarbij we vooral focussen op kunstenaars of intellectuelen die met hun werk een reële impact kunnen hebben op de (Europese) samenleving. We vragen aandacht voor Isaak Dawit, de enige Europese schrijver die gevangen zit omdat hij een dissidente mening verkondigt. We nodigen drie kunstenaars uit die de mensenrechten centraal stellen; Renzo Martens, Georgio de Finnis en Thomas Kilpper. De Britse professor Richard Wilkinson draagt concrete voorstellen aan om de ongelijkheid te bestrijden. Tenslotte lanceert BOZAR met Next Generation Please een ambitieus educatief project over de toekomst van Europa. Voormalig Europees president Herman Van Rompuy is de peter van dit project. 

MET...
PHILIPPE AGHION, RICHARD WILKINSON, BRUNO COLMANT, PHILIPPE DOUSTE-BLAZY, PAUL DUJARDIN, PASCAL LAMY, CÉCILIA MALMSTRÖM, ARNAUD MONTEBOURG, MIGUEL ÁNGEL MORATINOS, DIDIER REYNDERS, JEAN-MICHEL RIBES, MICHEL ROCARD, MARTIN SCHULZ, ÉDOUARD TÉTREAU, HUBERT VÉDRINE, WALTER VELTRONI, GUY VERHOFSTADT, ... 

Voorbij

Zie ook