04

In 2016 vieren we 150 jaar vriendschap tussen Japan en België. Speciaal voor die gelegenheid slaan de Fondation George Arthur Forrest en het ensemble Kitanodai onder leiding van Yoichiro Iguchi de handen in elkaar. Dit partnerschap verenigt onze twee landen en brengt de wereldpremière van Miyabi.

Miyabi – elegantie en verfijning aan het keizerlijke hof – is een voorstelling uitgewerkt door Ado Huygens die inzicht geeft in en je laat genieten van de allermooiste facetten van de Japanse cultuur.  Zang, muziek, dans, bloemschikken (ikebana), het pad van de wierook (koh-do), weelderige kimono’s en kostbare maskers nemen je mee naar een mysterieuze, betoverende wereld. Maak kennis met een kunstvorm die uitsluitend in shintotempels, boeddhistische tempels of in aanwezigheid van de keizer gezien kan worden. Twaalf muzikanten en vier dansers wijden je in de gagaku in, een discipline die de essentie van het ‘heilige’ belichaamt.

Die avond mogen we ook zijne excellentie Mr. Masafumi Ishii begroeten, de ambassadeur van Japan, en meester Shogo Anzai, de oud-muziekdirecteur van de keizerlijke familie.