10

De vzw Art We Breathe organiseert de 1ste editie van de Brussels Contemporary Dance Competition. BCDC is een hedendaagse solo danswedstrijd die tot doel heeft om de hedendaagse dans te promoten en jonge getalenteerde hedendaagse dansers en choreografen die tussen 17 en 24 jaar oud zijn te ontdekken en te ondersteunen.

BCDC biedt de dansers een professioneel kader waar ze een zelf-gechoreografeerde solo kunnen voorstellen aan het publiek. Ook kunnen ze opgemerkt worden door een jury die bestaat uit gerenommeerde persoonlijkheden van de hedendaagse danswereld.

BCDC bestaat uit twee voorrondes en een finale. De eerste voorronde is een video-selectie. De tweede voorronde heeft betrekking op twee solo’s die de dansers live voorbrengen voor een jury. De eerste solo wordt opgelegd en deze is gecreëerd door Elias Lazaridis van het bekende dansgezelschap Eastman. De tweede solo wordt door de deelnemers zelf gechoreografeerd.

De finale vindt plaats in het Paleis voor Schone Kunsten op zondag 13 maart. De 10 finalisten zullen er hun zelf-gechoreografeerde solo voorstellen. Na de voorstelling volgt de prijsuitreiking.