19

Een station is een wereld op zich, waar pendelaars, reizigers, vakantiegangers en geesten rondwaren.
Ismaël is dol op het Gare du Nord in Parijs, elke dag opnieuw. Het stond op de vertrektabellen geschreven dat hij op het perron ook de liefde zou vinden: Mathilde. De twee kruisen ook een man die zoekt naar zijn verdwenen dochter. 

Claire Simon

Claire Simon werd geboren in Londen in 1955 en groeide op in de Var in Frankrijk. Ze is een gevierde regisseur en werk ook als scenarist, actrice, cameravrouw en monteur. Simon weigerde een klassieke filmopleiding te volgen en maakte haar eerste films als autodidact in het midden van de jaren zeventig. Door het monteren en een passage bij het Ateliers Varan zette ze haar opleiding voort. Haar filmwerk navigeert gracieus en subtiel tussen documentaire en fictie, zonder dat ze zichzelf erbij verliest. Deze productieve cineast maakte meer dan vijftien films. De bekendste zijn La police (een korte film uit 1988) of Scènes de ménage (ook een korte film, uit 1991), Les patients (1989), Récréations en Coûte que coûte, Sinon oui – haar langspeelfilmdebuut (1997), Ça brûle, haar tweede langspeelfilm (2006),  Les bureaux de dieu uit 2008, 800 km de différence / Romance, Mimi, Gare du Nord, Géographie humaine en Les bois dont les rêves sont faits.

Tijdens de BOZAR CINEMA DAYS (6-10.01.2016) kan je bij BOZAR drie films van Claire Simon zien: Le bois dont les rêves sont faits (2015), Géographie humaine (2013) en Gare du Nord (2013).