21

Laat je verrassen door de vernieuwende muzikale voorstellingen van BOZAR Electronic Series. In een gezellig sfeer schotelen we je avant-gardistische werken voor op de grens tussen elektronische, hedendaagse en experimentele muziek, nu en dan in combinatie met beeldmateriaal. Zowel Belgische als buitenlandse artiesten – van opkomend talent tot gevestigde waarden – laten je proeven van hun passie voor avontuur en experimentele klanken. Eén voor één temperen ze je nieuwsgierigheid en lessen ze je dorst naar nieuwe muzikale horizonten.
 

SHXCXCHCXSH Audiovisual Show (Zweden - Avian) – Belgische première
De nieuwe audiovisuele performance van het duo met de onuitspreekbare naam SHXCXCHCXSH, is het resultaat van een samenwerking met videokunstenaar Pedro Maia. Het duo voegt aan de atmosferische techno een levendige toets toe met omgevingsgeluiden, drones en krachtige industriële beats. Maia zorgt op zijn beurt voor het uiterst grafische beeldmateriaal dat met de klanken in dialoog treedt. BOZAR opent de deuren voor de Belgische première van deze bedwelmende voorstelling. Op de première tijdens het Unsound-festival in Krakau werd de performance warm onthaald. Ook in het Serralves Museum of Contemporary Art in Porto kon de voorstelling op flink wat bijval rekenen.

Mohammad (Griekenland - Antifrost, Pan)
Gewapend met zelfgemaakte instrumenten en software brengt dit Atheense duo muziek die doorspekt is met lage frequenties en melancholische structuren. Het resultaat is een geheel eigen sound die wordt gevoed door de invloeden van elk van de muzikanten. Aan de knoppen staat Ilios, oprichter van het platenlabel Antifrost en erg bedreven in het maken van ‘field recordings’ – geluidsopnames op het terrein. Aan zijn zijde staat de cellist en uitzonderlijke improvisatieartiest Nikos Veliotis. Beleef de intensiteit van dit ongewone samenspel in BOZAR.

Innerwoud (België - Consouling Sounds)
Innerwoud is het soloproject van Pieter-Jan Van Assche. Met behulp van zijn contrabas en loops creëert deze Belgische muzikant schitterende soundscapes. Beetje bij beetje schept hij een harmonie, die op haar beurt de weg vrijmaakt voor ingetogen en lyrische melodieën. Dit concert wordt een uniek spektakel. De muzikant gaat een heuse strijd aan met zijn instrument om er alles uit te halen. Innerwoud neemt je mee op een innerlijke, meditatieve en betoverende reis, ver weg van alle genres en normen.