16

TaxiWars’second album « Fever » exclusive release show. Opening program and closing DJ set by Tom Barman and Robin Verheyen.

"I already knew dEUS, but I love TaxiWars. They combine lyrics, poetry and jazz with a rock intensity.” Ashley Kahn, New York concert promotor, jazz educator, and one of the most influential jazz writers on the planet.

TaxiWars, de groep rond dEUS-frontman Tom Barman en jazzsaxofonist Robin Verheyen, bracht in 2015 zijn debuutalbum uit. De nummers van de plaat zijn soms ruig, hebben af en toe een humoristische noot, maar zijn altijd catchy en met een hoek af. De band brengt binnenkort een nieuw album uit en stelt hem voor bij BOZAR. Nog meer dan bij zijn debuut tast de groep de grenzen van muziekgenres af. De muziek van TaxiWars is zowat de definitie van ‘cross-over’. Maar dit concert is veel meer dan een cd-release. TaxiWars nodigt ook drie artiesten uit waar de groep zelf grote bewondering voor heeft. Je hoort ze vóór TaxiWars aan het werk. Tape Cuts Tape, dat is de schoonheid van de chaos. Verwacht je aan een hoogst unieke mix van impro en noise. Ook Gianluca Petrella is een meester van de improvisatie. Met Exp & Tricks experimenteert hij met de mogelijkheden van klankwolken als soundtrack bij juweeltjes van de oude cinema. En Sylvie Courvoisier is een van de meest creatieve pianisten van de New Yorkse jazz scene. Ze combineert een indrukwekkende techniek met een tomeloze fantasie. Met haar trio brengt Courvoisier composities, maar doet ze evengoed aan improvisatie. En om het feestje compleet te maken, nemen Barman en Verheyen tot slot plaats achter de draaitafel en zorgen als dj voor een zwoele afterparty.
 

Programma :

19:00 Doors open

19:30 Tape cuts tape (Terarken)
Eric Thielemans – Drums, Effects,
Lynn Cassiers – Voice, Toys, Effects
Rudy Trouvé – Guitar, Keys, Effects

20:30 Gianluca Petrella - Exp & Tricks (Studio)
Gianluca Petrella - Trombone, Fender Rhodes electric piano, Laptop, Effects

20:30 Sylvie Courvoisier Trio (M)
Sylvie Courvoisier- Piano
Kenny Wollessen-Drums
Drew Gress –Bass

21:30 TaxiWars CD release show (Terarken)
Tom Barman - Vocals
Robin Verheyen - Saxophones
Nicolas Thys - Bass
Antoine Pierre - Drums

23:00 TaxiWars DJ set (Terarken)
Robin Verheyen & Tom Barman