13

Tijdens de derde editie van het Singing Brussels Celebration Weekend geniet je van een heel weekend vol workshops, zangsessies en knallende, feestelijke en interactieve concerten. Dit weekend kadert in het project Singing Brussels, en draagt bij om van Brussel een zingende stad te maken, over generaties, geslacht en etnische, culturele en religieuze identiteiten heen.

Voor de opening van het Singing Brussels Celebration Weekend maken 660 leerlingen uit basisscholen in Brussel hun opwachting op het podium van de Grote Zaal Henry Le Bœuf. Met twee feestelijke concerten sluiten ze de editie 2017 van het internationale muziekproject Cantania in schoonheid af.

Dan is het de beurt aan een dertigtal koren, zowel amateur- als professionele gezelschappen, om te schitteren in allerlei koorwerken. Nieuw dit jaar: een aantal koren slaat de handen in elkaar om de diversiteit aan muzikale stijlen onder de aandacht te brengen en de dialoog tussen koorzangers te promoten.

Om 15 uur spreken we af in de Grote Zaal Henry Le Bœuf voor het hoogtepunt van het weekend: een groots interactief concert. Zing samen met de koren en de zangers van het Britse ensemble VOCES8 in een indrukwekkende ode aan onze stad: Hymn to our City.

Tot slot hoor je om 19 uur Ode an die Freude uit de Negende symfonie van Ludwig van Beethoven, vertolkt door het Antwerp Symphony Orchestra en het Collegium Vocale Gent onder leiding van de legendarische dirigent Philippe Herreweghe.

Wij verklaren het feest van de koorzang voor geopend!

Voorbij