20

Johan Simons regie – Pierre Bokma acteur – Benny Claessens acteur – Elsie de Brauw actrice – Sandra Hüller actrice – Risto Kübar acteur – Kamel Daoud tekst – Vasco Boenisch tekstbewerking, dramaturgie – Tobias Staab tekstbewerking, dramaturgie – Mauricio Kagel muziek – György Ligeti muziek – Reinbert de Leeuw leiding – Asko/Schönberg-Ensemble orkest – Matthias Velle dramaturgie – Luc Goedertier scenografie – Marc Swaenen scenografie – Aernout Mik videokunstenaar – An De Mol kostuums – Dennis Diels belichting

De nieuwe muziektheaterproductie Die Fremden is gebaseerd op twee baanbrekende romans: de existentialistische klassieker L’Étranger van Albert Camus, en het literaire antwoord daarop, Meursault, contre-enquête van de Algerijnse auteur Kamel Daoud, dat met de prix Concourt werd bekroond. Johan Simons tekende voor de regie. Hij brengt een politiek verhaal dat je van het bezette Algerije in 1942, via de culturele conflicten van het heden, naar een toekomstbeeld van een islamitisch Europa voert. In deze productie, waar ook het befaamde Asko|Schönberg Ensemble onder leiding van Reinbert de Leeuw aan meewerkt, worden onze culturele waarden bejubeld en tegelijkertijd bevraagd. De gerenommeerde videokunstenaar Aernout Mik creëerde speciaal voor deze enscenering nieuw werk.

 

Er is geen inleiding 

Wist je dat?

  • Reinbert de Leeuw ontvangt Eredoctoraat

    De KU Leuven reikte op 4 oktober 2016 een eredoctoraat uit aan dirigent en pianist Reinbert de Leeuw, een absolute voorvechter van de 21-eeuwse muziek. Binnenkort is de Leeuw te gast bij BOZAR met het Asko|Schönberg Ensemble, voor de muziektheaterproductie Die Fremden.

    lees meer
    — gepubliceerd op

Zie ook