21

Tijdens zijn sluiting voor renovatie organiseert het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) een workshop in BOZAR

STUDIO CONGO
Workshop voor leerlingen van het 2de tot het 6de jaar lager onderwijs

Het KMMA krijgt in BOZAR een ruimte ter beschikking voor zijn gloednieuwe STUDIO CONGO. Kinderen van de lagere school kunnen er deelnemen aan een workshop waarin één van de meest tot de verbeelding sprekende landen in het hart van Afrika centraal staat: de Democratische Republiek Congo.
In STUDIO CONGO maken kinderen van 7 tot 12 jaar spelenderwijs kennis met de Congolese samenleving en zijn culturele tradities. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het regenwoud; de savanne, de Congo-stroom, … en de ongewoon rijke biodiversiteit die deze ecosystemen kenmerkt.
STUDIO CONGO is opgebouwd uit verschillende speel- en werkstations die de leerlingen individueel, in kleine groepjes of met heel de klas kunnen exploreren. Er wordt ook permanent een selectie voorwerpen en dieren uit de collecties van het KMMA tentoongesteld.

STUDIO CONGO is te gast in BOZAR tot de heropening van het KMMA in 2017.

Speciaal voor kinderen van de lagere school is er http://kids.africamuseum.be, een educatieve website die in de klas kan gebruikt worden als voorbereiding op STUDIO CONGO en als follow-up. Naast informatie over de D.R.Congo en het dagelijks leven van de kinderen die er wonen, vind je op deze site ook fijne verhaaltjes en doe-opdrachten.