14

De Belgische kunstenaar Pol Bury (1922-2005) lag mee aan de basis van de kinetische kunst. Hij begon zijn carrière als kunstschilder en zag Magritte als zijn grote voorbeeld. Later trad hij toe tot de kunstbewegingen Jeune Peinture belge en CoBrA, om vervolgens een nieuwe weg in te slaan. Hij raakte gefascineerd door het werk van Alexander Calder en legde zich toe op de beeldhouwkunst, met beweging als rode draad doorheen zijn oeuvre. Dankzij het sterk persoonlijke karakter van zijn werk – gestoeld op het surrealisme maar telkens ook erg vernieuwend – werd Pol Bury op handen gedragen in de Parijse en New Yorkse kunstwereld, met internationale erkenning tot gevolg.

Tijdens deze retrospectieve kan je kennismaken met het rijke, gevarieerde oeuvre van Pol Bury. Voor het eerst in twintig jaar wordt op Belgische bodem een tentoonstelling van die omvang gewijd aan de kunstenaar en zijn schilderijen, beeldhouwwerken, installaties, fonteinen, juwelen, grafische werken en teksten.

Artistiek adviseur: Gilles Marquenie

Met speciale dank aan Velma Bury.
We danken ook onze genereuze mecenas.

Vermijd lange files en koop je tickets online.

Bezoek de archieven online

Wist je dat?

  • Art Brussels: Free Shuttle Service available from 20 to 23 April

    Voor de bezoekers voorziet visit.brussels van 20 tot 23 april een gratis minibusverbinding tussen de belangrijkste beurzen en tentoonstellingen.

    lees meer
    — gepubliceerd op

Voorbij