26

Ripit, pseudoniem van Nicolas Esterle, begon zijn muzikale carrière in 1995 als black metal-gitarist. In 1998 richtte hij zich radicaal op elektronica. Vanaf dan ontwikkelde hij een luide, ritmische en psychedelische sound, gebaseerd op een primitief gebruik van synthesizers. Later evolueerde hij naar een complexer soort klank, gaande van ritmische microchirurgie tot orkestrale bombast.

Hij bracht al meer dan 100 platen uit op tal van labels en toerde diverse keren in Noord-Amerika en Europa. In 2006 richtte hij samen met TZII het duo Solar Skeletons op. In 2007 stichtte hij het concrete dub/mutant rap-project FUJAKO, samen met de Portugese dubstrateeg HHY.

Ripits livesets drijven op een intensief gebruik van modulaire synths, oldskool drummachines en no-input mixers. Op die manier creëert hij dance/acid die het publiek onderdompelt in een kolkende massa van elektrische klankstructuren, zowel met verwijzingen naar dance als bezwerende waas.

Hij heeft al samengewerkt met muzikanten als Steve Mackay (The Stooges), Mike Watt (Minutemen, The Stooges), Marshall Allen (Sun Ra Arkestra), Otto Von Schirach, End.user, Xanopticon, Hecate en Clipping.