28

BOZAR NIGHT pakt uit met het beste van twee werelden via sterke tentoonstellingen en strakke elektronische acts. Headliner is Junior Boys, het Canadese duo dat net een splinternieuw album uitbracht vol zwoele mixen van industriële pop, techno en melancholische disco met een elektronische ziel. Helena Hauff is zowat de beste dj als je het hebt over donkere techno, wave en postpunk. Dasha Rush bokste dan weer techno in elkaar met een poëtisch randje. Het Duitse Amnesia Scanner trakteert je op een spectaculaire audiovisuele ervaring met hun ‘leftfield electronics’, terwijl Hiele tekent voor de warmste techno-electronica van eigen bodem, Ash Koosha voor vette filmische post-dubstep en de verrassende Japanse band Goat voor een stevige portie tribal noise techno without electronics.

Music - 20:00 - 03:00
Hall Horta
21:00 Icy Fake (Proximus Music competition winner)
23:00 Junior Boys (CA)
00:20 Amnesia Scanner (DE)
01:00 Helena Hauff (D)

Terarken
21:30 goat (JP)
22:30 Ash Koosha (Iran)
23:30 Hiele (B)
00:30 Dasha Rush (Ru)

Exhibitions - 20:00 - 01:00 (last entrance 00:30)
The Power of the Avant-Garde
Congo Art Works
A Feverish Era in Japanese Art
Picasso. Sculptures

Line up
Junior Boys (CA)

Junior Boys is het electropop project van Canadezen Jeremy Greenspan en Matt Didemus. Sinds begin jaren 2000 pionierde het eigenzinnige duo in de electronic soul en effende zo het pad voor artiesten als James Blake, The XX, Jessie Ware, Chet Faker, … De afgelopen vijf jaar verdwenen de Junior Boys even van de radar, maar het nagelnieuwe Kiss Me All Night (2016) heeft het allemaal: popexperiment genre Jessy Lanza, vernieuwend producerswerk (zoals eerder voor Jiaolong Records) en de fragiliteit uit hun vroegste werk. Welcome back, Boys!

Helena Hauff (D) - dj set
Return to disorder met Helena Hauffs dj set. Als producer, muzikant en dj beweegt Helena Hauff zich het liefst in het alternatieve circuit van de elektronische muziek. Dit jaar bracht ze haar eerste full album uit, Discreet Desires. De release kon op veel bijval rekenen en Hauff werd meteen een van dé te volgen artiesten in de electro. In haar dj-sets kiest Hauff voor de aparte en meer psychedelische electro, acid, techno, EBM en minimal synth spectrum.

Dasha Rush (RU) - dj set
Dasha Rush is een Russische dj, producer en muzikante. Ze is actief voor labels als Raster-Noton maar stort zich ook gretig op de creatie van audiovisuele performances en installaties. Experiment, tegen de grenzen aanschurken: Dasha Rush bekijkt de hedendaagse dance liefst onbevangen en zonder schroom. Muziek en media komen samen in een eigen, bizarre wereld waar machines de hoofdrol krijgen. Zo klinkt dance in de 21e eeuw.

Ash Koosha (IRAN)
Opmerkelijk, complex, opgebouwd als de oneindige herhaling van een motief. Muziek als een kaleidoscoop waarin we Ash Koosha ontmoeten : een multiinstrumentalist geboren in Teheran, een synesthesist die kleuren voor klanken inruilt, een pionier in de virtual reality die in de echte realiteit politiek asiel zocht in het Verenigd Koninkrijk en nu opereert vanuit Londen, een rockmuzikant met een opleiding in de klassieke muziek, een filmmaker, … De bijna tactiele electronics brengen de vele facetten van Ash Koosha’s persoonlijkheid samen in bezwerende muziek.

Amnesia Scanner (DE) - AV show

Weinig meer geweten over dit duo dan zouden ze gelinkt zijn aan het Berlijnse Janus Collective (Lotic, M.E.S.H., Kablam), samengewerkt hebben met Holly Herndon voor An Exit (Platform, 2015) en een interessante Mykki Blanco track hebben geproducet. Een mysterieus tweetal dus, makers van complexe maar euforische muziek op basis van onherkenbare analoge geluiden. Hetzelfde verhaal in hun visuals. Een ontdekking voor Bozar Night.
 

Goat (JAP)
Het Japanse kwartet Goat werpt een andere blik op de BOZAR expo rond Japanse avant-garde. Centrale muzikant van het viertal is Koshiro Hino, gitarist van het bekende Boredoms. Aangevuld met drums, bas en saxofoon brengt Goat een nieuwe en pure versie van minimalistische techno. Ultra energiek. Ultra precies. Stomend, pulserend, onafgebroken. Zonder electronics.

Hiele (B)
De sound van Hiele heeft wortels in de electro en verraadt een obsessie voor synthetische klankkleuren en jazz. Verwacht het onverwachtse op een live concert van Hiele. Wars van conventie en afspraak brengt Hiele improvisatie, klassieke elementen en elektronica samen in een no-nonsense concertervaring. Hiele zit bij het Antwerpse label Ekster en is als Roman Hiele actief in theater, modeprojecten en documentaire. Een ontmoeting vanavond is pas de start…