15

Na het prestigieuze Tate Liverpool verwelkomt BOZAR de tentoonstelling over de gerenommeerde Franse kunstenaar Yves Klein in de lente van 2017. Klein werd bekend met zijn ultramarijnblauwe monochromen. Als geen ander vertolken ze zijn ideeën over spirituele oneindigheid en zijn zoektocht naar het immateriële. Yves Klein werd met zijn beeldende kunst en spectaculaire performances de voorloper van de happening en de body art. In deze expo maak je kennis met zijn grensverleggende oeuvre via ongeziene meesterwerken en nauwelijks vertoond beeldmateriaal.

Wist je dat?

 • Art Brussels: Free Shuttle Service available from 20 to 23 April

  Voor de bezoekers voorziet visit.brussels van 20 tot 23 april een gratis minibusverbinding tussen de belangrijkste beurzen en tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Mood Indigo. Shades of blue

  Op 29 juni 2017, in de marge van de tentoonstelling Yves Klein. Theater van de leegte bij BOZAR, nodigden de Europese Commissie en het Ethical Fashion Initiative van het International Trade Centre de Malinese ontwerper en meester-textielverver Aboubakar Fofana uit.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Reinout Hiel

  Mystery Magnet

  Donderdagavond sloot de Belgische kunstenares Miet Warlop onze reeks performances af in de tentoonstelling Yves Klein. Theatre of the Void.

  lees meer
  — gepubliceerd op

Voorbij

Zie ook