25

Voor dit eerste seizoen in CINEMATEK brengt Visual Voices een programma met films die passen in de thematiek van dit jaar. Er zijn twee luiken, en naar goede gewoonte kiest Visual Voices voor kunstfilms, experimentele films en films die kinderen doorgaans zelden te zien krijgen. De films worden telkens bege¬leid door originele livemuziek.
Tijdens Black & White, het eerste luik, worden verras¬sende films uit de filmgeschiedenis live begeleid door hedendaagse elektronische muziek. We tonen enkele parels uit de rijke CINEMATEK-collectie. Oude en iets minder oude films komen aan bod, en verschillende stijlen – maar allemaal in zwart-wit. 
 

 
BOZAR, de Munt en CINEMATEK slaan de handen in elkaar om een reeks experimentele kortfilms te tonen met live begeleiding. Muzikanten, zangers of vertellers maken van de filmvertoning een totaalervaring en een pakkende belevenis. Visual Voices biedt een alternatief voor de stortvloed aan beelden die kinderen elke dag over zich heen krijgen. Bovendien kom je meer te weten over de achtergrond van de films tijdens de toelichting.