22

Muziek: Jean-Philippe Collard Neven
Tekst: Laurence Vielle  & Charles Ducal
Regie: Vital Schraenen

Directie: Ayrton Desimpelaere
Solisten: Kris Dane , Klara Finder, Laurence Vielle  & Charles Ducal
Muzikanten van het Nationaal Orkest van België:
Isabelle Chardon viool - Isabelle Deschamps viool - Sophie Destivelle altviool - Taras Zanchak cello - Laurence Dubar fluit - Sören Brassaert trombone - Arthur Ros percussie

Jean-Philippe Collard Neven Piano

 

Het internationale muziekproject Cantania laat leerlingen en leerkrachten ontdekken hoe heerlijk het is om samen te zingen.
Kom gratis naar het feestelijke slotconcert van het internationaal muziekproject Cantania in de Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten. Op zaterdag  20 mei 2017 zingen 670 leerlingen uit 24 Brusselse basisscholen de  compositie “Schoollopen op straat” van de Brusselse componist Jean-philippe Collard-Neven. Het verhaal werd geschreven door Laurence Vielle  & Charles Ducal en schetst de dag van Theo die op een stakingsdag niet thuisblijft, maar door de stad slentert om te voelen wat er leeft.
Tijdens zijn tocht maakt hij kennis met de geluiden van de stad, de angst voor het onbekende, en geniet hij van de nieuwe , onverwachte ontmoetingen die zijn leven verrijken.

Begeleid door de professionele muzikanten van het Nationaal Orkest van België toveren de leerlingen en leerkrachten het slotconcert om tot een feest voor oog én oren.

Deelnemende scholen:

Concert om 13u00:
BS Carolus Magnus, CP Parc Astrid, JJ Michel, BS de Muziekladder, Ecole de la Sainte-Famille, Ecole Européenne de Laeken, BS De Kleurdoos, GS De Kriek, Collège Saint-Michel, Assomption Ste-Thérèse, GBS Paloke, Institut de L’assomption
Concert om 17u30:
BS De Goudenregen, Ecole Robert Maistriau, Ecole Charles Buls, GDB Dertien, Bao Wonderwoud, Ecole Ulenspiegel, GVBS Champagnat, Vier Winden basisschool, Ecole Ten Bosch, GBS Everheide, L’Autre Ecole, Ecole des Etangs.

Cantania is een duurzaam initiatief van Singing Brussels. Jaar na jaar zet het alles op alles om Brusselse leerlingen aan het zingen te krijgen en te houden.