14

In mei 2016 stelde Jan Lauwers als eerste Belg tentoon in het gloednieuwe museum voor hedendaagse kunsten, McaM, onder leiding van de Chinese kunstenaar Qiu Zhijie in Shanghai. Een deel van deze tentoonstelling wordt tentoongesteld in BOZAR.
 
De tentoonstelling Silent Stories geeft een weemoedige kijk op de kunstgeschiedenis en refereert o.m. aan Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Marcel Broodthaers, Joseph Beuys, Marcel Duchamp, maar ook Walt Disney. Jan Lauwers bouwt aan de hand van zijn levensarchief een monumentale installatie uit, waarin hij materialen en werken uit het verleden herinterpreteert en confronteert met de  kunstgeschiedenis. Tekenkunst staat hierin centraal. Lauwers maakt landschappen, die sereen buigen en vakmanschap, virtuositeit, en ontroering bevragen.
 
The House of Our Fathers
 
Tien jaar lang werden deze installaties/performance ‘The House of Our Fathers’ van Jan Lauwers vertoond in diverse musea. In 2013 werd Dirk Braeckman uitgenodigd om deel uit te maken van installatie/performance te Hannover. Dit resulteerde in de fotoreeks die een nieuw licht werpt op deze installatie en performance.   Deze tentoonstelling vindt plaats in het kader van ‘30 jaar Needcompany’.  

Wist je dat?

  • Art Brussels: Free Shuttle Service available from 20 to 23 April

    Voor de bezoekers voorziet visit.brussels van 20 tot 23 april een gratis minibusverbinding tussen de belangrijkste beurzen en tentoonstellingen.

    lees meer
    — gepubliceerd op