13

De migrantencrisis en de opvang van migranten verdelen de Europese Unie en tegelijk zien we een zorgwekkende toename van xenofobie in de lidstaten. Naar het voorbeeld van de protestbeweging ‘Black Lives Matter’, die in de Verenigde Staten is ontstaan, hekelen de zwarte gemeenschappen in Europa het feit dat Europa absoluut niets onderneemt tegen het racisme en de afrofobie waarmee zij in het dagelijkse leven nog altijd geconfronteerd worden. Tijdens dit debat komen Europarlementariërs aan het woord, activisten, een historicus en een onderzoeker. Samen maken ze een stand van zaken op van het gevoerde beleid en de acties die worden opgezet om de afrofobie in Europa te bestrijden.  

Met: Marie Arena (Europees Parlement), Cécile Kyenge (Europees Parlement), Jamie Shearer (European Network of People of African Descent), Olivier Mukuna (journalist en essayist, België) en Rokhaya Diallo (schrijver, filmmaker, Parijs).
Moderator : Koen Vidal (De Morgen).

Wist je dat?

  • Het Afropolitan Festival, alsof je er zelf bij was, #afropolitan2017

    Volg op je scherm tien fascinerende evenementen van het Afropolitan Festival rond de afropolitaanse cultuur, filosofie en maatschappelijke problemen.

    lees meer
    — gepubliceerd op