04

Solo Cissokho kora

“De mix van Baltische en West-Afrikaanse traditionele stijlen is verrassend, maar de klank is rustgevend, diepzinnig en enigszins triest, zij het op de allermooiste manier.” – Songlines

De Senegalese griot en koraspeler Solo Cissokho en de Litouwse kanklėsspeelster Indrė Jurgelevičiūtė combineren in dit concert de warmte en de speelsheid van het zuidelijke halfrond met de melancholie en de rust van het noorden. Nooit eerder waren hun instrumenten als duo te horen. De nylonsnaren van de kora en de zilverachtige stalen snaren van de kanklės laten hun schitterende klanken op een zeer aangename manier door elkaar golven. De interactieve conversatie is opgebouwd rond de vrolijke, korrelige stem van Solo en soms de wat ingetogener zang van Indre. De twee voeden elkaar met klanken geïnspireerd op Senegalese en Litouwse tradities.
 

Wist je dat?

  • Ontdek het worldseizoen ’17-’18!

    — gepubliceerd op
  • De kora en zijn mythes

    De symbolische kracht van de kora zit hem in het feit dat hij de communicatie tussen culturen bevordert. Spotlights op dit instrument in de serie ‘Kora Dialogues’ die in het teken van de kora staat.

    — gepubliceerd op