13

Ballaké Sissoko kora – Vincent Ségal cello

“De grenzen tussen de dartele kora en de statige cello lopen soms op wonderlijke wijze in elkaar over, terwijl de twee muzikanten om beurten ritme en melodie verzorgen (…) Verrukkelijk!”
The Guardian

 

Hun onverwachte samenwerking blies de muziekwereld omver. Hun album Chamber Music uit 2009 werd door o.a. The Guardian,  Le Monde en NPR tot de beste albums van het jaar gerekend. Sindsdien zijn koraspeler Ballaké Sissoko en cellist Vincent Segal verwikkeld in een muzikaal verbluffende conversatie. Als absolute meesters in hun eigen veld (de Mandragotraditie van de griot voor Sissoko, de klassieke muziek voor Segal) kunnen ze zich helemaal concentreren op wat die tradities overstijgt: ademhalen, luisteren, reageren op elkaar en op de schoonheid van het moment. Hun verstandhouding gaat zo ver dat deze twee erg verschillende instrumenten met één stem lijken te spreken. Twee topmuzikanten aan het werk zien, die op een bijna griezelige manier op dezelfde golflengte zitten, wordt ongetwijfeld een uniek moment.

 

Meer info over de afterparty

 

Wist je dat?

  • Ontdek het worldseizoen ’17-’18!

    — gepubliceerd op
  • De kora en zijn mythes

    De symbolische kracht van de kora zit hem in het feit dat hij de communicatie tussen culturen bevordert. Spotlights op dit instrument in de serie ‘Kora Dialogues’ die in het teken van de kora staat.

    — gepubliceerd op

Voorbij