23

Omar Sosa piano – Seckou Keita kora – Gustavo Ovalles bata drums, kalebas, clave, culo’e puya, guataca, maracas

“Deze dertien beklijvende titels drijven je minzaam naar een absolute sereniteit, als het hypnotiserende spektakel van een waterval met het puurste water.” – Sélection FIP

“Ik wilde iets creëren dat helemaal geïmproviseerd was,” zegt de in Cuba geboren componist, bandleider en jazzpianist Omar Sosa. Transparent Water is het jongste resultaat van zijn buitengewone vastberadenheid om nooit twee keer hetzelfde te spelen. Samen met de Senegalese koravirtuoos en zanger Seckou Keita geniet hij in BOZAR volop van de improvisatievrijheid, waarin de muzikale eindbestemming ondergeschikt is aan het gedeelde en geïmproviseerde artistieke plezier. Met multipercussionist Gustavo Ovalles, afkomstig uit Venezuela, is ook de rijke ritmische geest van de Afrikaanse diaspora van de partij. Een wonderlijke en betoverende ontmoeting tussen Yorubamystiek, Mandinkacultuur en zen uit het Verre Oosten.
 

Wist je dat?

  • — gepubliceerd op
  • Ontdek het worldseizoen ’17-’18!

    — gepubliceerd op
  • De kora en zijn mythes

    De symbolische kracht van de kora zit hem in het feit dat hij de communicatie tussen culturen bevordert. Spotlights op dit instrument in de serie ‘Kora Dialogues’ die in het teken van de kora staat.

    — gepubliceerd op