22

Voor de allereerste keer wordt het spraakmakende IDAHOT-forum op 18 en 19 mei 2017 in Brussel georganiseerd. Op deze conferentie maken politici, beleidsmakers, dichters en denkers de State of the Union op van de LGBTIQ-rechten in Europa. Eén dag vroeger vindt de internationale dag tegen holebi- en transfobie plaats, en een dag later vertrekt de Belgian Pride vanop de Kunstberg door Brussel. Redenen genoeg om scherp te stellen op dit onderwerp tijdens BOZAR’s interdisciplinaire FOCUS ON MALTA. Het kleinste land van de EU is een prachtig voorbeeld van hoe gelijkheid (voor lesbians, gays, bisexuals, transgenders, intersex en questioning) ondersteund en omkaderd wordt door een solide wetgeving. Op de ranglijst van de International Lesbian and Gay Association (ILGA) staat Malta op nummer één.

Op 17 mei zoeken we tijdens een debat uit welke elementen in een maatschappij aanwezig moeten zijn om tot dit schitterende resultaat te komen. Sprekers uit de politieke, culturele en academische wereld gaan er in gesprek met voorvechters van LGBTIQ Rechten.

Inleiding door: Vitit Muntarbhorn (VN-Onafhankelijk Expert over Seksuele Oriëntatie en Genderidentiteit).

De panelleden zijn: Silvan Agius (Malta), Saskia De Coster (België), Ann Wauters (België), Sami Hamwi (Mahmoud Hassino) (Syrië), Dominee Wielie Elhorst (Nederland) en Geert Sciot (moderator).

Zie ook