14

De nacht doordansen op intense electroritmes en intussen de grote tentoonstellingen van BOZAR bezoeken: dat is BOZAR NIGHT!


Ontdek tijdens deze editie de fascinerende wereld van Pol Bury en zijn ronde, mobiele werken, fonteinen, juwelen en nog zoveel meer. Droom weg bij de blauwe schilderijen van Yves Klein en geef vervolgens je ogen en oren de kost aan onze muzikale selectie. Een internationaal programma van producers en dj’s die een fris licht werpen op de hipste dansvloer. Een feest voor alle zintuigen!

 

EXPO

 

20:00 - 01:00 (Last entrance 00:30)

 

Yves Klein

Pol Bury

Belgian Art Prize

Malta.Land of Sea

Video "The Only Possible City" (2008) Meg Stuart (Belgische première)

 

MUSIC

 

HORTA  HALL

01:00 Amelie Lens
23:30 Lone
22:30 Nathan Fake A/V Live (Horta Hall)

 

FUMOIR

00:30 Front De Cadeaux
22:30 Clara !

 

Nathan Fake AV show (VK - Ninja Tune)
"Providence", het vierde album van de Engelse producer, verscheen onlangs bij Ninja Tune. Fake heeft een nieuwe muzikale wending in zijn carrière aangekondigd en zal zijn muziek met een speciale audio-visuele show brengen. Versplinterde beats, zinderende bassen, waanzinnige synthesizermelodieën en verrassende klanken en effecten. Fake is helemaal terug!

 

Amelie Lens (B)
Lens is een van de meest beloftevolle namen in het Belgische electronische muzieklandschap. Als producer bracht ze een reeks veelbelovende nummers uit waarin ze creatief omspringt met percussieve techno. Als dj voelt ze zich vrijgevig; ze voedt de dansvloer met haar liefde voor vernuftige techno en zet de complexe schoonheid ervan in de schijnwerpers.

 

Lone (VK)
Als productief producer bracht Lone al uiteenlopende albums uit die zijn gesamplede liefde voor de elektronische klanken uit hiphop- en houseklassiekers van de jaren 90 uitdragen. Pure nostalgie! Aan de draaitafel vermengt Lone die invloeden met een breed gamma aan genres en zet hij telkens weer de deur open voor zijn passie voor soul en techno.

 

Front de Cadeaux (B)
Front De Cadeaux, dat zijn DJ Athome en Hugosan. Hugosan staat samen met het Italiaanse discobrein Rodion (Gomma/Nein) aan het roer van het label Roccodisco. De Belgische top-dj Athome draait op zijn beurt al sinds de jaren 90 italowave & -house in Brussel. Samen producen ze hun eigen “Supreme Rallentato” en draaien ze tijdens hun lange vinylsessies 45-toerenplaten op het tempo van 33 toeren per minuut. Sensueel!

Clara! (B)
Clara! is een van de oprichters van het vernieuwende en veelbelovende PRR! PRR! Het gezelschap PRR! brengt mixtapes uit met reggaeton-, dance- en popnummers, elektronische muziek en andere ongewone ingrediënten die iedereen aan het shaken krijgen. Als getalenteerd dj weet ze die verscheidenheid aan invloeden te verwerken tot een cocktail van uitbundige klanken waar niemand aan kan weerstaan.