23

Fabio Correnti leiding – Lorena Bellina fluit – Vito Castagna hobo – Marco Salvaggio klarinet – Calogero Lupo trompet – Giulia Perriera percussie – Giovanni Conciauro piano – Emmanuel Bravo viool – Federico Botta altviool – Loredana Patricolo cello

Programma

Phantasmagoria Bent Sørensen
Attempt at Screaming Peter Kerkelov
Seirénes Salvatore Passantino
Chanson pour la Mort d'une Goutte Marco Salvaggio
Utopia Davide Spina
Fabaria Maria Chiara Casà
Introspezione Giovanni Pizzitola


Het Ensemble of Contemporary Music is uniek in zijn soort. Het werd opgericht in 2013 aan het Bellini-conservatorium van Palermo met als opzet de hedendaagse muziek te promoten, en dan vooral het werk van de nieuwste generatie componisten. Het Ensemble of Contemporary Music hield al halt bij de meest prestigieuze festivals, en nu is ook BOZAR aan de beurt voor een verbluffend concert waarin werken van gevestigde waarden, zoals de Deense componist Bent Sørensen en het jonge Bulgaarse talent Peter Kerkelov, gecombineerd worden met recente composities van veelbelovende studenten van het conservatorium in Palermo. Houd je van ontdekkingen en vernieuwing, dan kom je op deze zondagochtend zeker aan je trekken!

Dit concert kadert in het samenwerkingsproject Rostrum+ dat financieel wordt gesteund door het programma Creative Europe van de Europese Unie en gecoördineerd wordt door de International Music Council. Rostrum+ herdenkt de manier waarop muziek het publiek bereikt via de radio, en verkent nieuwe strategieën om meer luisteraars te bereiken, nieuwe creaties te promoten, de vaardigheden van radioprofessionals bij te schaven en de samenwerking te versterken tussen musici, muziekhogescholen en organisaties die muziek verspreiden binnen en buiten Europa. Dit programma is het resultaat van een creatief proces dat een jaar lang werd geleid door Ulrich Hauschild, directeur van BOZAR MUSIC.

Vóór, tijdens en na het concert nemen muziekspecialisten en muzikanten je mee op een reis naar de kern van de muziek.