14

Cecile McLorin Salvant vocals – Aaron Diehl piano – Paul Sikivie contrabas – Kyle Poole slagwerk

“Als er iemand is die de traditie van de Big Three kan voortzetten – Billie Holiday, Sarah Vaughan en Ella Fitzgerald – dan is het deze jonge virtuoze zangeres”
The New York Times

“You get a singer like this once in a generation or two.”
Wynton Marsalis.


Met de Amerikaanse Cécile McLorin Salvant haalt BOZAR de vocale sensatie uit de hedendaagse jazz naar Brussel. In haar unieke timbre hoor je echo’s van grote voorgangsters als Betty Carter of Abbey Lincoln. Deze klassiek geschoolde zangeres kiest haar repertoire uit jazz, vaudeville, blues en folk, met een voorliefde voor vergeten songs met straffe verhalen. Haar debuut Woman Child charmeerde de wereldpers in 2013, en haar meest recente plaat, For One to Love, sleepte de Grammy voor Best Jazz Vocal Album in de wacht.   Haar meest recente album "Dreams and Daggers", uitgebracht in september heeft reeds zeer enthousiaste kritieken ontvangen in de internationale pers.

Haar vaste begeleidingsband, het fantastische Aaron Diehl Trio, verdiende zelf al zijn plaats op de internationale jazzbühne.

Wist je dat?

  • — gepubliceerd op
  • Anouar Brahem © Marco Borggreve

    Klara's Classical Music Awards

    Op woensdag 14 maart vond de achtste editie plaats van de Klara's Classical Music Awards. Deze ceremonie bekroont Belgische en internationale musici die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden.

    lees meer
    — gepubliceerd op