19

Robin Verheyen saxofoon – Marc Copland piano – Clemens van der Feen contrabas – Eric McPherson slagwerk

We hebben vernomen dat drummer Billy Hart en bassist Drew Gress, die zouden  deelnemen aan het jazzconcert van 23 februari met saxofonist Robin Verheyen, niet aanwezig kunnen zijn omwille van gezondheidsredenen. Gelukkig heeft Billy Hart voor vervanging gezorgd in de persoon van drummer Eric McPherson, lid van het legendarische Fred Hersch Trio en Drew Gress zal door Clemens van der Veen vervangen worden. We willen je alvast bedanken voor je begrip en wensen je een fantastische avond toe op de tonen van When the Birds Leave, in het gezelschap van uitmuntende muzikanten.

 

“Het ondertussen al behoorlijk uit de kluiten gewassen wonderkind van de Belgische jazz”
De Morgen

 

Robin Verheyen lijkt al een hele tijd mee te gaan, en toch moet de jonge saxofonist de grens van de 35 jaar nog passeren. De laatste jaren maakt hij  ook internationaal brokken, en dat bewijst hij nog maar eens met dit kwartet, een echte ‘all star band’. Met pianist Marc Copland – die je gerust een mentor kan noemen voor de saxofonist – speelt Robin Verheyen al langer samen. Bassist Drew Gress is een van de meest gevraagde sessiemuzikanten in de New Yorkse scene, en drummer Eric McPherson (Jackie McLean, Fred Hersch, Pharaoh Sanders,...) hoeft niet meer worden voorgesteld. Internationale top met een Belgisch tintje dus.  

Recent nam het quartet een nieuwe plaat op. 

Op 26.01.2018 wordt dit album "When the Birds Leave" verwacht op Universal Music.

De laatste twee passages van Robin Verheyen in Bozar, “TaxiWars” (2016 en met “Monk 100” (2017), waren telkens uitverkocht.  U bent bij deze dus gewaarschuwd.

 

!! De oorspronkelijk aangekondigde Billy Hart en Drew Gress worden vervangen door Eric McPherson en Clemens van der Veen

Wist je dat?

  • — gepubliceerd op
  • When the birds leave…

    Het “wonderkind van de Belgische jazz” Robin Verheyen komt op 23 februari naar BOZAR met drie grootheden uit de New Yorkse jazzscene: Marc Copland, Gary Peacock en Joey Baron.

    — gepubliceerd op