03

De nacht doordansen op intense electroritmes en intussen onze tentoonstellingen bezoeken: dat is BOZAR NIGHT! Deze keer, in samenwerking met Europalia, met een uitgesproken Indonesische insteek.
#bozarnight

 

EXHIBITIONS > 20:00 - 01:00
Ancestors & Rituals – EUROPALIA INDONESIA
Power and other things. Indonesia & Art (1835-now) – EUROPALIA INDONESIA
The Archaeology of the Screen. The Estonian Example
Jean Glibert. Peintre en bâtiment.

 

MUSIC > 20:00 - 03:00

HORTA HALL
Paula Temple – 01:00
Ellen Allien – 23:00
DC Salas – 21:00

FUMOIR
Dea Barandana – 24:00
Wolf Müller (LIVE) – 23:00
Otto Sidharta (LIVE) – 22:00

 

Ellen Allien (D)

Als dj, producer en manager van haar eigen label Bpitch Control vestigde Ellen Allien zich de voorbije twintig jaar als een belangrijk artiest in de electronische muziekscene. Met haar kenmerkende Berlijnse technosound – een mix van acid, techno en minimal – zorgt ze steevast voor een eclectische danservaring die haar legendarische dj-vaardigheden in de verf zet. Het is een hele eer dat ze het Paleis voor Schone Kunsten in vuur en vlam komt zetten

Paula Temple (UK)

Dankzij de release van haar muziek op het legendarische Belgische label R&S en op het Axis Label van Jeff Mills, is Paula Temple een van de nieuwe topartiesten van de banging techno. Ze combineert livemanipulaties en dj-vaardigheden tijdens haar sets, die een sterke waarde zijn geworden in de steeds veranderende danscultuur. Ze mixt agressieve techno met abstracte electronica-elementen en noise, maar legt wel veel gevoel in haar muziek. Een knaller van formaat dus om deze editie van Bozar Night af te sluiten!

Wolf Müller (D)

De sounds van de Duitse producer en muzikant Wolf Müller (alias Bufiman) zijn doorspekt met percussie, mondharp, flarden van gesprekken, gongs en klokken. Door aan de mix nog elementen uit disco, funk en ambient toe te voegen, creëert hij een uniek en zeer herkenbaar universum. Europalia nodigde deze telg van de Krautrock uit om de landelijke muziek van Kalimantan (Borneo) te ontdekken. Hij nam er de traditionele muziek op en verwerkte ze. Bovendien verzamelde hij typische instrumenten uit de regio, die hij tijdens zijn concert zal bespelen. Deze vreemde mix van Duitse funk en Indonesische tribale tradities belooft heel intens te worden
In het kader van Europalia Indonesia.

DC Salas (B)

De aanstormende dj en producer uit Brussel heeft snel naam gemaakt na de release van zijn eerste EP Peru, gevolgd door verschillende andere EP’s en tal van remixes. Onlangs bracht hij zijn eerste album The Unspoken uit, een mix van warme, melancholische en sensuele electronics met vage beats, waarvoor hij onder meer samenwerkte met Joy Wellboy en Mirror Minds. De internationale scene is laaiend enthousiast. Als geen ander bespeelt DC Salas het publiek en neemt hij je mee in zijn eigen aanstekelijke, melodische wereld.

Otto Sidharta (IDN)

Otto Sidharta was de eerste componist van elektronische muziek in Indonesië. Hij creëert indrukwekkende soundscapes met natuurlijke en stedelijke geluiden die hij al sinds de jaren 70 in heel het land verzamelde. Hedendaagse muziek is een vrij recente stroming in Indonesië. In de jaren 70 vormde een groep componisten het Suita-collectief om die hedendaagse muziek te promoten en een discussie- en experimenteerforum te creëren. Sidharta was een pionier van de Indonesische hedendaagse muziek en de eerste die voor zijn composities computers gebruikte. Zijn meesterwerk Sri Inwan bestaat bijvoorbeeld enkel uit modulaties, digitale klarinetten en slagwerkinstrumenten. Het mythische Brusselse label Sub Rosa bracht onlangs een anthologie uit van Sidharta's werk. 
In het kader van Europalia Indonesia

Dea Barandana (IDN)

Met zijn zonnige sets waarin hij tropische disco, obscure grooves en alle soorten elektronische muziek mixt, is DJ Dea (alias Aradea Barandana) een van de populairste dj's van Bali. Zijn shows trekken massa's Indonesische en internationale fans aan. Zo zei Gilles Peterson van BBC Radio na een van zijn concerten in de Potato Head Beach Club op Bali dat het een van de briljantste sets was die hij in de laatste tien jaar had gehoord.
In het kader van Europalia Indonesia