23

BOZAR brengt met een tentoonstelling over een van de bekendste moderne kunstenaars, en een gepassioneerde observator van een bruisende eeuw: Fernand Léger. Zijn schilderstijl breekt met de artistieke conventies van zijn tijd en probeert de versnippering en het gesyncopeerde ritme van een almaar sneller wordende samenleving te vatten. Hij schildert stedelijke landschappen vol auto’s en machines. Voor hij schilder werd, liep Léger stage bij een architect, en die bijzondere band met architectuur blijft. Met de avant-gardedichters deelt hij de fascinatie voor nieuwe manieren om visueel te communiceren, zoals reclame en typografie. Hij is in de ban van Charlie Chaplin en film. Léger werkt zijn hele carrière lang samen met regisseurs, choreografen en componisten om decors en kostuums te ontwerpen. Deze bijzondere tentoonstelling wil je laten kennismaken met elk facet van deze 20e-eeuwse duizendpoot.

De tentoonstelling « Fernand Léger. Schoonheid alom » werd georganiseerd door het Centre Pompidou-Metz in samenwerking met BOZAR, Paleis voor Schone Kunsten Brussel. Ze werd mogelijk gemaakt dankzij de uitzonderlijke steun van de Centre Pompidou, Musée national d'art moderne - Centre de création industrielle. We danken ook onze genereuze mecenas. Met de steun van Promotie van Brussel bij de Fédération Wallonie-Bruxelles.

Het Paleis voor Schone Kunsten viert zijn 90ste verjaardag in 2018. De tentoonstelling Fernand Léger. Schoonheid alom vormt de aftrap van de festiviteiten.

Wist je dat?

 • Haal alles uit de lente met de Spring Pass

  Voor maar € 25 bezoek je de tentoonstellingen Dirk BraeckmanFernand LégerSpanish Still Life en Hugo Claus wanneer je maar wil (hou er wel rekening mee dat de tentoonstellingen niet allen dezelfde einddatum hebben), tot 3 juni 2018. Interesse?

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • 5 redenen om uit te kijken naar Fernand Léger bij BOZAR

  Terwijl we deze bijzondere tentoonstelling in elkaar boksen zijn hier al vijf redenen waarom je een rode cirkel in je agenda moet zetten.

  — gepubliceerd op

Lopend en binnenkort

Voorbij