12

Anouar Brahem ud – Dave Holland contrabas – Jack DeJohnette drums – Django Bates piano

“Brahem onderscheidt zich van de meeste andere crossover-artiesten door de naadloze manier waarop hij stijlen en genres laat versmelten tot een volstrekt nieuw amalgaam”
de Volkskrant


De wereld van Anouar Brahem, absolute meester van de oed, is een ontmoeting tussen verfijnde westerse kamermuziek, ongebonden jazz,  en rijke Arabische tradities. Zijn impressionistische melodieën en subtiele improvisaties zijn al decennialang te vinden op podia over de hele wereld en op het befaamde ECM-label. Met dit nieuwe project keert de Tunesische componist  zich resoluut richting jazz en onderzoekt hij de expressieve vrijheid van het genre. Hiervoor verzamelde hij een nieuwe, virtuoze groep muzikanten rond zich: contrabassist Dave Holland, drummer Jack DeJohnette en pianist Django Bates. Een avond vol adembenemende poëzie, muzikale rijkdom, en diep humanisme.
 

Wist je dat?

 • — gepubliceerd op
 • Ontdek het worldseizoen ’17-’18!

  — gepubliceerd op
 • Anouar Brahem © Marco Borggreve

  Klara's Classical Music Awards

  Op woensdag 14 maart vond de achtste editie plaats van de Klara's Classical Music Awards. Deze ceremonie bekroont Belgische en internationale musici die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden.

  lees meer
  — gepubliceerd op