06

Dans de hele nacht lang op het ritme van uitbundige elektronische muziek en bezoek tegelijk de belangrijkste tentoonstellingen van BOZAR: dit is de enige echte BOZAR NIGHT!

En deze editie mag je écht niet links laten liggen. Het werk van Fernand Léger vormt het perfecte decor voor elektronische muziek. Zijn weergave van een onsamenhangende, syncopische en snel evoluerende maatschappij valt moeiteloos samen met de repetitieve elektronische beats. Naast de monumentale glasramen van Kehinde Wiley is er ook een unieke collectie van klassieke Spaanse stillevens en een multidisciplinaire tentoonstelling over Hugo Claus, een van de beroemdste schrijvers van België.
De minimal house en techno van Magda uit Detroit, de subtiele en elegante elektronische muziek van de Franse oudgediende Chloé, de ruwe, dansbare beats van Kyoka, de speelse experimenten van Haring, de donkere, abstracte texturen van Monolithe Noir en de verhalende sound van Liyo geven je vleugels tijdens deze unieke BOZAR NIGHT.

TENTOONSTELLINGEN > 20:00 - 01:00

Fernand Léger. Schoonheid alom
Spanish Still Life. Velázquez, Goya, Picasso, Miró, ...
Hugo Claus. Con Amore
Kehinde Wiley
Benoit Platéus

MUSIC > 20:00 - 03:00

HORTA HALL

20:00 Pierre & Marc (BE)
22:00 Haring (BE)
23:00 Chloé (FR)
01:00 Magda (US)

FUMOIR

22:00 Liyo (BE)
23:00 Monolithe Noir (BE)
00:00 Kyoka (JA)
01:00 Liyo (BE)

Magda (VS)

Magda gaat als artieste veel verder dan de typische rol van dj’s en producers. Met een open geest gaat ze elke uitdaging aan die haar een goed gevoel geeft – van technologische samenwerkingen tot mode en kunst. Zo werkt ze aan een echt unieke en rijk geschakeerde expressie van zichzelf. Magda werd geboren in Polen en groeide op in Detroit, waar ze als tiener leerde feesten. Het duurde niet lang voor ze helemaal thuis was in de plaatselijke underground. In 1998 sloot ze zich aan bij Minus en reisde ze de wereld rond om als dj de openingsact te verzorgen voor Richie Hawtin. In de keuzes die ze maakt, combineert ze haar liefde voor Italiaanse horrorcompositie, techno-futurisme uit Detroit en modulaire acid met onverbloemde dansvloerfunctionaliteit. Ze maakte remixes van Plastikman en Depeche Mode. Magda blijft nieuwe creatieve paden verkennen, telkens met dezelfde kwaliteit die haar inmiddels kenmerkt.

Chloé (FR)

Chloé is het perfecte voorbeeld van een polyvalent artieste. Als componiste werkt ze vooral met elektronische muziektools. Haar werk is uitgebracht op labels als BPitch Control, Live at Robert Johnson, Kill the DJ, My Favorite Robot en Throne of Blood. Ze is voortdurend op zoek naar nieuwe projecten, en gaat samenwerkingen aan met de wereld van de film of de hedendaagse kunst en met instituten zoals IRCAM. Ze brengt haar werk ook uit via haar eigen label, Lumière Noire. Haar veelzijdigheid komt duidelijk tot uiting in haar dj-sets. Ze combineert de meest verrassende tracks en creëert subtiele contrasten in haar unieke, buitengewoon stijlvolle mixes.

Kyoka (JP)

De Japanse componiste en muzikante Kyoka woont afwisselend in Berlijn en Tokio. Als kind leerde ze piano, fluit en shamisen spelen. Later begon ze te experimenteren met field recordings en gemanipuleerde tapes. Ze tastte de grenzen van de synthesizer en door computers gegenereerde klanken af. In haar muziek, uitgebracht op Raster-Media (vroeger Raster-Noton), is haar avontuurlijke artistieke benadering duidelijk te horen. Ze speelt inventieve elektronische muziek. Haar licht chaotische, soms speelse, maar tegelijk rijke en breed atmosferische sound, vermengd met ruwe en experimentele maar dansbare beats, zorgt voor een buitengewone luisterervaring.

Haring (BE)

Haring is een jonge Belgische muzikant en producer van elektronische muziek. Hij woont in Brussel. Zijn muziek is een combinatie van house, elektronica en downtempo. Zijn sounds zijn geïnspireerd door zijn reizen en ontmoetingen, die hij naar muziek vertaalt tijdens lange avonden en nachten waarin hij op zoek gaat naar de perfecte klanken. Haring laat zich graag beïnvloeden door Gold Panda, Rone, Fatima Yamaha en Vessels. Onlangs verscheen zijn debuutalbum In Spaces op zijn eigen label City Tracks.

Monolithe Noir (BE)

Monolithe Noir is het soloproject van Antoine Pasqualini. Hij speelde aanvankelijk vooral in popbands, maar droomde van een drastische verandering en wilde muziek maken voor zichzelf. Hij begon te experimenteren met nieuwe tools, zoals modulaire synthesizers en computers. Al snel vond hij zijn eigen sound, waarin hij donkere abstracte texturen combineert met een verrassende melodische en melancholische insteek. Zijn ritmes zijn rijk en gevarieerd, en geven de luisteraar ruimschoots de kans om zichzelf te verliezen. Tot zijn invloeden behoren Laurie Spiegel, Daphne Oram, James Holden, Luke Abott, Bebe en Louis Barron, naast pop en postrock.

Liyo (BE)

Het Belgische collectief HE4RTBROKEN promoot progressief denken en genrevermenging in de clubmuziek. Het wil performances bieden die de verwachtingen van de club onderuithalen, en focust veeleer op emotie en heruitvinden dan op een welbepaald muzikaal genre. Medeoprichtster Liyo werd door het blad i-D geselecteerd als een van de “8 toonaangevende vrouwelijke dj’s en producers van 2017”. Haar stijl, die we als “verhalend” kunnen omschrijven, is verwant aan de filosofie van haar nachten: op de eerste plaats komen de emoties. In haar mixes gaat ze – los van genres en conventies – op zoek naar interessante collages, abrupte ondergangen en emotionele hoogtepunten.