18

Laurent Dehors klarinet, doedelzak, mondharp, harmonica, saxofoon – Michel Massot euphonium, sousaphone, trombone – Michel Debrulle drums, slagwerk – Jean-Paul Estiévenart bugel, trompet – Nicolas Dechêne gitaar

Buster Keaton komt als Willie McKay onbewust terecht in een eeuwenoude vete als hij terugkeert naar z’n geboortestreek en valt voor Virginia (gespeeld door Keatons toekomstige vrouw Natalie Talmidge), dochter van de vijandige Canfield-clan. Haar familie zal er alles aan doen om Willie om te brengen, maar dan wel zonder de heilige wetten van de gastvrijheid met de voeten te treden. Our Hospitality (1923) is een hilarisch kat-en-muisspel met als hoogtepunt een adembenemende stunt op de rand van een waterval.

 

De uitbundige, licht anarchistische muziek van het trio Laurent Dehors, Michel Massot en Michel Debrulle past perfect bij  Keatons eerste langspeelfilm. De ‘drie musketiers’ van Trio Grande spelen al 25 jaar samen en nodigen voor deze live soundtrack gitarist Nicolas Dechêne en de geweldige trompettist Jean-Paul Estiévenart uit.

Wist je dat?

  • — gepubliceerd op