03

Mijn manier van werken is heel veel op zichzelf staande autonome dingen in een performance verwerken – met een bombardement aan beelden als gevolg. Maar ik kan daar ook dingen uithalen, die op zich staande objecten kunnen worden, zegt de Belgische artieste Miet Warlop.

Na eerdere passages op de vernissage van de tentoonstelling Yves Klein. Theater van de Leegte en de finissage van Pol Bury. Time in Motion, is Miet Warlop terug bij BOZAR! In Mystery Magnet leidt ze je binnen in een wereld van broze verbeeldingen en laat ze een stel creaturen, sculpturen en tableaux vivants los in de Hortahal van het Paleis voor Schone Kunsten.
Een stoet van vrouwen zonder hoofd, reusachtige broeken zonder bovenlijf, nachtelijke files, een reis naar de maan… een donkere storm die alles meesleurt op zijn doortocht. Mystery Magnet schetst een hallucinant universum waar bekoring uitgaat van het alledaagse, humor geboren wordt uit tristesse en vervoering ontstaat uit angst. De verbeelding boven!

Wist je dat?

 • Miet Warlop in BOZAR

  Miet Warlop, een jonge, talentvolle beeldende kunstenares uit België, sluit de Yves Klein-tentoonstelling in BOZAR af met een performance waar we lang naar hebben uitgekeken: Mystery Magnet.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Reinout Hiel

  Mystery Magnet

  Donderdagavond sloot de Belgische kunstenares Miet Warlop onze reeks performances af in de tentoonstelling Yves Klein. Theatre of the Void.

  lees meer
  — gepubliceerd op

Zie ook