28

Ben je na je bezoek aan de tentoonstelling Yves Klein. Theater van de Leegte geïntrigeerd door het werk van deze kunstenaar? En wil je meer weten over de relatie tussen beeldende kunst en performancekunst? Volg dan zeker het diepgravende gesprek tussen Tate Modern-curator Catherine Wood en kunstenaar Manuel Pelmus. Na een inleiding door Sophie Lauwers (Head of Exhibitions, BOZAR), praten ze over de invloed van Yves Klein, de waarde en de tastbaarheid van het kunstwerk. Nadien kan je vragen stellen.

Catherine Wood stond in 2003 aan de wieg van het performanceprogramma bij Tate Modern in Londen en programmeerde er sindsdien meer dan tweehonderd artiesten. Ze is geïnteresseerd in de specifieke relatie tussen beeldende kunst en choreografie.

Manuel Pelmus is een Roemeense kunstenaar met een achtergrond in dans. Hoewel klassiek geschoold, heeft hij de laatste jaren vooral gewerkt binnen de beeldende kunst. Samen met Alexandra Pirici (met wie hij Untitled 2017 Ongoing Action in BOZAR creëerde en met wie hij Roemenië vertegenwoordigde op de Biënnale van Venetië in 2013) dialogeert hij met kunstwerken en zet hij ze om in lichaamstaal.