23

Dirk Braeckman vertegenwoordigde ons land op de 57e Biënnale van Venetië en stelde er in het Belgische paviljoen een reeks monumentale werken tentoon. Zijn zwart-witfoto’s ademen ingetogenheid uit en combineren intimiteit met afstandelijkheid. Zo creëren ze een eigen, besloten wereld waarvan de betekenis nooit helemaal duidelijk wordt. Voor BOZAR past Braeckman het project aan de architectuur van Victor Horta aan. Van Venetië naar Brussel, van het ene iconische interbellumgebouw naar het andere.

 

Parallel loopt een complementaire tentoonstelling van Dirk Braeckman in M-Museum Leuven van 02/02 t.e.m. 29/04/2018. Vertrekpunt voor dit dubbelproject vormt Dirk Braeckman’s tentoonstelling in het Belgisch Paviljoen tijdens de Biennale van Venetië van 2017.
Meer info

 

 

Curator: Eva Wittocx

Wist je dat?

  • Haal alles uit de lente met de Spring Pass

    Voor maar € 25 bezoek je de tentoonstellingen Dirk BraeckmanFernand LégerSpanish Still Life en Hugo Claus wanneer je maar wil (hou er wel rekening mee dat de tentoonstellingen niet allen dezelfde einddatum hebben), tot 3 juni 2018. Interesse?

    lees meer
    — gepubliceerd op

Lopend en binnenkort