20

Het internationale programma van het Estse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en Estonia 100, legt de nadruk op het evenwicht tussen natuur en technologie door de grootste Estse sterren uit verschillende disciplines samen te brengen. Ontdek de hedendaagse Estse kunst en architectuur, voel de diepe passie in de muziek van Arvo Pärt en geniet van de muzikale meesterwerken, gedirigeerd door de wereldberoemde Paavo Järvi.
Estland is de kleinste en noordelijkste van de Baltische staten in het Noordoosten van Europa. Met een bevolking van 1.3 miljoen in een gebied van 1,5 keer de oppervlakte van België, is Estland een van de dunst bevolkte Europese landen. De natuur is alomtegenwoordig: bossen, moerassen, rivieren en een kustlijn van bijna 3800 km lang de Baltische Zee. 
Naast tradities zijn ook vooruitgang en innovatie belangrijk voor Estland. Vandaag heeft het een van de meest gedigitaliseerde economieën in Europa, en een breed scala aan beveiligde online overheidsdiensten. 
Estland en de Esten gaan op zoek naar een evenwicht en synergieën tussen het natuurlijke en de menselijke interventiestussen oud en nieuw. Aan de basis van dit alles ligt de verbinding met de ongerepte natuur, met daarbovenop een verhaal gericht op de toekomst en de mogelijkheden van nieuwe technologieën en manieren van leven.

Voorbij