19

Wanneer twee muzikale iconen uit ogenschijnlijk tegengestelde muziekwerelden de handen in elkaar slaan, moet dat haast een indrukwekkend resultaat opleveren.
The Bug is een van de vele alter ego’s van producer Kevin Martin. Enkele van zijn andere projecten zijn zijn baanbrekende werk als King Midas Sound, Techno Animal/Ice/God (met Justin Broadrick van Godflesh/Jesu), hij is de man achter Pathological Records, de samensteller van verschillende legendarische compilaties (Macro Dub Infection, Jazz Satellites), productiewerk/samenwerkingen met Pete Kemper van Sonic Boom/Spaceman3 voor zijn E.A.R-project, John Zorn, Kevin Shields van My Bloody Valentine, El-P en Anti Pop Consortium, om er slechts enkele te noemen.
Dylan Carlson is de oprichter en gitarist van de vernieuwende dronemetalband Earth. De band verwerkt lange, trage instrumentale en repetitieve patronen in allerlei muziekgenres, zoals doom en drone metal, minimalisme, experimentele rock, folk en country. Carlson treedt ook solo op als DrCarlsonAlbion en verkent dan het geluid en de thema’s van de occulte Britse folklore.
Samen hebben ze Concrete Desert uitgebracht. De titel geeft meteen een goed idee van wat hun samenwerking heeft opgeleverd: onheilspellende industriële beats, zware bassen en lange, contemplatieve riffs.

https://ninjatune.net/release/the-bug-vs-earth/concrete-desert
www.thronesanddominions.com