19

SpaceTime Helix is een performance met een opto-akoestisch instrument dat door Michela Pelusio zelf werd ontworpen. Het werk verdiept zich in helische symmetrieën en eindeloosheid, frequenties en geometrie, klank-in-beeld en perceptie. De helix is een ronddraaiende, staande golf in een witte snaar die op het plafond een grote helicoïde vormt.
De Italiaanse beeldhouwster, kunstwetenschapper en performancekunstenares Michela Pelusio specialiseert zich in immersieve installaties waarbij ze gebruikmaakt van ruimte, licht, materie en geluid en zo het gevoel creëert dat je in een magische omgeving vertoeft die niet opgenomen kan worden. Ze doet onderzoek naar menselijke perceptie en de kruisbestuiving tussen kunstwetenschap en technologie.

Glenn Vervliet is een Belgische multidisciplinaire artiest. Hij heeft muziektheaterstukken geschreven en audiovisuele installaties gemaakt. Hij is medeoprichter van KoudVuur, een Belgisch muziektheatergezelschap met veel aandacht voor video en sound design. Hij heeft soundscapes gemaakt voor dansstukken van het gezelschap Peeping Tom.
Dit wordt de Belgische première van SpaceTime Helix.