25

Wannes Gyselinck tekst – Louise Van den Eede tekst – Ans Van den Eede tekst, actrice – Jeroen Van der Ven tekst, acteur – Thomas Smetryns componist – Toon Callier muzikant – Jutta Troch muzikant – Marieke Berendsen muzikant

Het vertrekpunt: een toevallige tragedie. LOD-componist Thomas Smetryns koopt online een oude foto van een jonge danseres. Even later valt er een volledig fotoboek in de brievenbus; een leven in puzzelvorm.

Op hoeveel manieren kan een mens vallen? Uit het paradijs, je jeugd, een relatie, uit de taal. Hoe kan je jezelf oefenen in rouw voor een verdriet dat nog moet komen? Hoeveel sentimentaliteit hebben we nodig om écht te kunnen meevoelen? 

Hof van Eede onderneemt samen met componist Thomas Smetryns en Ensemble Besides een reeks oefeningen in empathie, op het slappe koord tussen alledaags tragisch en onbedoeld komisch, tussen documentaire en fictie. Geen opera, geen zingende personages. Wel muziek als strategie om emoties te sturen, of in de weg te zitten. Want hoeveel soundtrack verdraagt het ware leven?