11

Lucas De Man acteur, regie – Ruut van der Beele regie, videomontage – Ton Vorselaars camera – Pepijn Robben camera – Kimberly Major dramaturgie

Aanslagen op Europees grondgebied, grenzen die worden gesloten: de oude dame genaamd Europa heeft het zwaar. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor De Man door Europa. Voor deze solovoorstelling reisde Lucas De Man langs zeventien steden in acht Europese landen en interviewde daar meer dan twintig mensen die strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Lucas neemt jou mee op zijn reis door de geschiedenis van ons continent.
Tijdens zijn reis door Europa sprak Lucas met historici over de grote ‘oude’ meesters,  zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther. Maar ook met de jonkies: kunstenaars, denkers en sociaal-creatieve personen in de breedste zin van het woord. Allemaal zijn ze bezig met hun eigen zoektocht naar nieuwe manieren van samenleven in veranderende tijden.

Wist je dat?

  • Hello, Millennials!

    Met Meet the Millenials maakt Lucas De Man (BE/NL) een theatervoorstelling tussen documentaire en multimedia-installatie over de hyperstedelijke levens van millennials in Tokio, Seoul, Singapore, Shenzhen en Hong Kong.

    — gepubliceerd op