26

In het kader van de expo « YO, Brussels Hip Hop Generations » vertoont BOZAR CINEMA de debuutfilm van Geremy Jasper, « Patti Cake$ ». Deze film brengt rap en feminisme samen en vertelt het verhaal over een corpulente “Jersey Girl” die ervan droomt om hip-hop zangeres te worden. « Patti Cake$ » mocht ook la Quinzaine des réalisateurs afsluiten.

Patricia Dombrowski, a.k.a. Patti Cake$, a.k.a. Killa P. (gespeeld door nieuwkomer Danielle Macdonald), heeft het helemaal gehad met haar leventje in haar aftandse geboortestad New Jersey. Ze is 23 en dus klaar de wereld in te trekken en een gooi te doen naar de soort muzikale onsterfelijkheid die haar rap idool O-Z geniet. Maar de eenvoudige en struise Patti zit thuis vast door de zorg voor haar invalide grootmoeder en haar verbitterde, drankzuchtige moeder. Wanneer ze op een parking in een freestyle battle belandt en er met gemak de concurrentie verplettert, proeft ze de smaak van de overwinning en een vlucht van haar banale leven als barvrouw en opkuiser van andermans miserie lijkt mogelijk. Patti zet alles op alles om haar droom waar te maken. Met de hulp van haar beste vriend Jheri, de mysterieuze muzikant Basterd en haar liefdevolle oma gaat ze de strijd aan tegen het leger aan haters, onbetaalde rekeningen en kapotte dromen die haar belemmeren.

Met een origineel verhaal over een imaginaire hip-hop heldin die het waard is er te zijn houdt PATTI CAKE$ stand tussen fantasie en realiteit, dit net als Patti zelf.

 

Geremy Jasper, geboren en getogen in New Jersey, is een scenarist, regisseur en componist. Hij werkte al aan muziekvideo’s (genomineerd voor MTV Music Awards) voor Florence + The Machine en Selena Gomez. Met The Target Kaleidoscopic Fashion Spectacular  sleepte hij de Gouden Leeuw weg op het International Festival of Creativity in Cannes, zo ook een TED-prijs en het werk behoort nu tot de permanente collectie van het MoMA. Het tijdschrift Variety benoemde hem eveneens tot een van de tien beloftevolle regisseurs van 2016. « Patti Cake$ » is zijn eerste langspeelfilm. Naast de regie schreef hij de tekst van alle liedjes in de film.