20

De muren van het Paleis voor Schone Kunsten houden de beats niet binnen. Een zomer lang kan je op het Baron Hortapleintje naast BOZAR terecht voor een pop-up zomerbar met zwembad en een non-stop hiphopflow aan activiteiten. Skateboarders leren je hun skills op de ramp, graffitikunstenaars gaan voor je neus aan de slag, en in de selectie films van het System_D festival zie je de ongefilterde blik van de Brusselse jongeren op hun stad.


Zwembad
In tegenstelling tot de meeste grote Europese steden heeft Brussel geen plek om in de openlucht te zwemmen. Eind jaren 70 verdwenen de laatste openluchtzwembaden, en ging meteen ook een hele zwemcultuur kopje onder. Pool is Cool gelooft dat zwemmen in openlucht meer is dan enkel gezond sporten: het stimuleert sociale interactie en contact met de natuur, en heeft een duurzame impact op de levenskwaliteit in de stad. Met tijdelijke zwemplekken willen ze het onderwerp drijvende houden en op de politieke agenda plaatsen. Op het Baron Hortaplein, vlak naast het Paleis voor Schone Kunsten, installeren ze een containerzwembad. Brussel heeft deze zomer dus eindelijk weer een openluchtzwembad, in het hart van de stad.

www.pooliscool.org


Skatepark
Ook de Brusselse skaters hebben een nieuwe plek om met hun flips en grinds te pronken. BOZAR bouwt een ramp en de skaters-animatoren van vzw SKATEBOARDERS, die je van april tot september op het Ursulinenplein vindt, zakken af naar het Paleis om je de tricks of the trade te leren. De initiaties zijn helemaal gratis, en skateboards en beschermende kledij zijn ter plaatse beschikbaar.

www.sk8boarders.be


Graffitimuur
Le M.U.R. (Modulable, Urbain et Réactif) is een clever concept dat reclamepanelen tijdelijk omvormt tot openluchtmuseum. Bedoeling is om de publieke ruimte terug te claimen in een wereld waar elke muur verkocht en verhuurd wordt, én om de muur tussen kunst en publiek neer te halen. In het kader van YO! zal Costik, de vzw achter Le M.U.R., een gelijkaardig project uitwerken om de muur rond de grote werf naast het Paleis om te vormen tot een graffitigalerie. Verschillende artiesten gaan voor je ogen aan de slag en maken een constant evoluerend kunstwerk.

www.lemurbrussels.com


System_D
Vanuit de vitrines van de BOZAR Brasserie worden tussen 18 juli en 30 augustus films geprojecteerd in samenwerking met System_D. Dat eclectische, laagdrempelige filmfestival geeft ruimte aan jong, opkomend talent, zonder handjes vast te houden of vermanend vingertje. Het resultaat zijn films die de echte, ongefilterde visie van de Brusselse jongeren op hun eigen stad tonen.

www.festivalsystemd.be


Summer Bar
 

Voorbij

  • Music / Expo

    Open Festival

    De Brusselse Jeugdhuizen present their first “Open Festival”. In the framework of the “YO” hiphop exhibition, organized at BOZAR, they want to draw the attention to the Brussels urban scene. This fe...

    Meer info