27

Amir Nizar Zuabi artistieke leiding, keuze teksten – Khalifa Natour dramaturgie, acteur – Henry Andrawes acteur – Wael Wakeem acteur – Amer Hlehel acteur – Adeeb Safadi acteur – Faraj Suleiman Musicien – Samar Haddad King choreografie – Muaz Jubeh lichtontwerp – Khawla Ibraheem productieleiding

Een verhaal waar verdriet en cliché elkaar tegenkomen. We volgen een Palestijns gezin tijdens de traditionele drie dagen van rouw. Een rigide ritueel van herhaling en kleine menselijke gebaren, waar het dramatische en het dagelijkse botsen om een inkijk te geven in het hart van een gemeenschap. Gesproken tekst en een mannelijke a-cappellakoor weven een web van gedeelde herinneringen, dagdromen, grote discussies en kleine verzoeningen. Want de doden moeten geëerd worden, maar het leven ook geleefd.
Amir Nizar Zuabi is zonder twijfel een van de belangrijkste regisseurs uit het Midden-Oosten. Zijn allereerste voorstelling in Ramallah was meteen een internationale voltreffer. Hij werkte o.a. bij het Young Vic Theatre en de Royal Shakespeare Company in Groot-Brittannië, en regisseerde een controversiële, openlijk politieke Samson et Dalila (2009) bij de Vlaamse Opera. Hij richtte de ShiberHur Theatre Company op in 2008.