13

Marina Davydova concept, tekst, artistieke leiding – Vera Martynov set design, video – Vladimir Rannev muziek

Eternal Russia laat je letterlijk wandelen door de Russische geschiedenis. In een gigantische performance-installatie in de Hortahal volg je een parcours dat fysiek de link legt tussen heden en verleden. Eternal Russia belicht de korte, hoopvolle periode vlak na de revolutie van 1917, toen Rusland een politieke, artistieke en seksuele lente doormaakte. Maar waarom schoten deze ideeën geen wortel? Hoe komt het dat, op amper 10 jaar tijd, het Sovjet-socialisme veranderde in een totalitaire dictatuur, die zich verschanste achter fraaie communistische slogans?
Eternal Russia bekijkt ook een eeuw nostalgie naar het Russische keizerrijk van voor de revolutie. Schemerbeelden van een Russische utopie.

Marina Davydova (teksten) is auteur en historica, en artistiek directeur van het Net-festival in Moskou. Vera Martynov (scenografie en video) leidde het Gogol Centrum Theater in Moskou en is artistiek directeur van de New Space Theatre of Nations . Ze werkt als scenografe voor verschillende theaters en musea.