09

20:00 Nabyla Maan
21:30 Rachid Taha
 
Met Moussem Sounds presenteren Moussem en BOZAR een programma met een eigenzinnige muzikale mix boordevol cross-overs uit de Arabische wereld.

 

Rachid Taha
Rachid Taha - vocals
Hakim Hamadouche - mando luth
Kenzi Bourras - keyboards
Maxime Delpierre - guitar
Juan De Guillebon - bass

Guillaume Rossel - drums


Rachid Taha belandde al op tienjarige leeftijd vanuit Algerije in Frankrijk. Zijn muzikaal parcours startte in de jaren '80 als frontman van de rockband Carte de Séjour en vanaf 1990 ging hij solo.  De pionier van de rock'n rai neemt na 30 jaar carrière nog steeds een unieke plek in. Zijn opzwepende mix van raï en chaabi met rock en elektronica zorgt live voor een bijna  tranceachtige ervaring. Op zijn negende solo album Zoom  krijgen oud en elektrische gitaar een prominente rol, en brengt hij hommages aan Oum Kalthoum en Elvis. Hij blijft ook een messcherpe chroniqueur van onze tijd, poëtisch en met een groot engagement.


Nabyla Maan

Nabyla Maan – vocals
Nor Eddine Bahha – keyboards
Xavier Sarazin – drums
Tarik Hilal – guitar
Hamza Souissi – bass
Salim Amri – violin
Mohamed Amrani - percussion


De jonge singer-songwriter Nabyla Maan (Fez, 1987) interesseerde zich al als tiener voor de traditionele Marokkaanse muziek en ging in de leer bij de meesters van het Arabo-Andalusisch repertoire. In haar bewerkingen kiest ze voor een hedendaagse aanpak van dit materiaal, waarbij ze uiteenlopende muzikale stijlen combineert. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een immens populaire zangeres met een zeer verfijnd repertoire van eigen composities en traditionals die ze zowel in het Frans als het Arabisch breng , en heeft ze al vier albums op haar actief. Op haar meest recente release ‘Dalalû Al-Andalûs’  brengt ze een ode aan de Malhoune (een genre gebaseerd op Marokkaanse volkspoëzie) en aan de Arabo-Andalusische muziek , en combineert ze opnieuw traditie en experiment.

Wist je dat?

  • Ontdek het worldseizoen ’17-’18!

    — gepubliceerd op
  • Rachid Taha, Rebel With a Cause

    Hij doet aan Arno denken, Rachid Taha (°1957, Algerije). Beiden dragen hun woeste haardos en occasionele stoppelbaard als een signatuur.

    — gepubliceerd op